Kakšne peripetije bodo pretresle prebivalstvo mesta Springfield? Foto:
Kakšne peripetije bodo pretresle prebivalstvo mesta Springfield? Foto:
Homer Simpson se utegne iz lenobnega moškega srednjih let preleviti v pustolovca in rešitelja družinske časti Odisejevega tipa.

Celovečerni animirani film o Simpsonovih je eden najskrivnostnejših filmskih projektov tega leta. In zaradi množic fanatičnih privržencev serije tudi eden najtežje pričakovanih. Vendar pa ustvarjalci trmasto molčijo o vsebini. Zareklo se je scenaristu Mattu Groeningu. Ta je dejal, da je scenarij, ki je preplet skečev in zares dodelane zgodbe, prav epski. Groening je namigoval celo na ep Odiseja, nato ga je tiskovni predstavnik filma utišal, da ne bi izdal preveč.

Sredozemsko morje zamenja Springfield
Tudi odlomki iz oglasnih spotov, ki jih je bilo do zdaj mogoče že videti, namigujejo na sodobno parafrazo Odisejevega potovanja po Sredozemskem morju. V Homerjevo hišo naj bi vdrla horda podivjanih Homerjevih someščanov, družina naj bi se sredi domačega mesta Springfield znašla v smrtni nevarnosti, Homer pa naj bi se nato podal na dolgo in nevarno pot, katere cilj naj bi bila rešitev sveta. To so seveda zgolj ugibanja, kaj se v filmu zares godi, pa bo znano konec julija, ko bo premiera filma The Simpsons Movie.

Darilo zvestim gledalcem
Še preden je tiskovnemu predstavniku uspelo utišati Matta Groeninga, je scenarist povedal, da naj bi bila v filmu tokrat tudi zares pristna čustva. Po besedah Groeninga, ki je od leta 1989 spisal scenarije za že skoraj 400 epizod serije Simpsonovi, bo film nagrada za vse zveste gledalce. Zato se je z animatorji potrudil ustvariti animirani film z zgodbo, katere kompleksnost se lahko primerja tudi z najboljšimi igranimi celovečerci.

Film ustvarja zajetna "mašinerija" 11 scenaristov, 17 igralcev, ki like opremljajo z glasom, in ogromna ekipa južnokorejskih animatorjev. Nič ni prepuščeno naključju. Vse mora biti popolno. Sicer glede produkcije zelo molčeča družba 20th Century Fox je namreč odkrito povedala, da želi s filmom zaslužiti več sto milijonov dolarjev.