Generično pročelje Kwik-E-Marta, ki se iz animirane za krajši čas seli v oprijemljivo resničnost. Foto:
Generično pročelje Kwik-E-Marta, ki se iz animirane za krajši čas seli v oprijemljivo resničnost. Foto:
Apu Nahasapimapetilon
Slaba stran Apujeve službe je, da ga velikokrat oropajo. Ali, kot je nekoč rekla Marge: 'Veliko ljudi strelja na Apuja. Včasih so jih še pošiljali v zapor, zdaj pa je kazen 100 dolarjev.'

Filmska priredba kultne risanke Simpsonovi prihaja v kino šele julija, oglaševalska mašinerija pa je že v polnem zagonu. Američani so razpisali lov na "pravi" Springfield, v katerem bodo film tudi premierno predvajali, zdaj pa se je evforiji pridružila še veriga prodajaln 7-Eleven. Poleti bodo vrsto trgovin po vsej državi spremenili v Kwik-E-Marte, ki bodo čim bolj podobni tisti iz animirane serije (le Apu Nahasapeemapetilon bo verjetno manjkal).

Jejte kot Simpsonovi!
Seveda bodo v trgovinah prodajali tudi sicer neobstoječe izdelke, ki se pojavljajo v risanki: kolo Buzz, sirupasto pijačo Squishee, kosmiče Krusty'O in podobno. Pročelja trgovin bodo začasno prebarvali v sprano zeleno-belo-modri kombinaciji Kwik-E-Marta. Predstavniki trgovskega velikana poudarjajo, da je dogovor vse prej kot sklenjen in da ni še prav nič dokončnega.

Parodija klišeja
Kwik-E-Mart se je v Simpsonovih verjetno pojavil kot parodija trgovine, kakršni Britanci slabšalno rečejo "Paki shop" - torej trgovina, ki prodaja vse mogoče po precej višjih cenah kot veleblagovnice, vodi pa jo družina priseljencev, ponavadi Indijcev. Prvi Kwik-E-Mart je bil odprt, tako trdi Apu, visoko v Himalaji, in je zdaj priljubljena romarska točka. V eni epizodi je bil Apu celo odpuščen (potem ko se je Homer zastrupil z njegovim sendvičem); trgovino je kupil James Woods, ki se je pripravljal na vlogo prodajalca v svojem naslednjem filmu. Ko je bil med poskusom ropa skoraj ustreljen, je trgovino predal spet Apuju.

Ana Jurc