Bomo rojstvo Dartha Vaderja kmalu lahko spremljali v treh dimenzijah? Foto: EPA
Bomo rojstvo Dartha Vaderja kmalu lahko spremljali v treh dimenzijah? Foto: EPA
Sila je z njim.
Yoda - zdaj ga na resničnost ne veže več niti lutka. Foto: EPA

V začetku novembra bosta izšla zadnji film trilogije Vojna zvezd, Maščevanje Sitha v DVD-formatu ter nova tematsko obarvana računalniška igrica Star Wars. Franšiza Vojne zvezd pa s tem še ni izčrpana. Lucas je že pred časom potrdil govorice, da bo sodeloval pri priredbi svoje kultne intergalaktične sage za animirano televizijsko serijo. Ta podvig je še vedno na stopnji načrtovanja, odločili pa so se, da bodo večino posebnih efektov “pričarali” studii v Singapurju. Pred začetkom vsakršnega resnejšega dela, ki ga načrtujejo za marec, se bo moral režiser izkazati pri pisanju scenarijev za prvih trinajst delov nadaljevanke.

V koraku s časom
Letos ustanovljeno podjetje Lucas Film je že pred časom razkrilo idejo, da bi vseh šest filmov Vojne zvezd znova pripeljali v kino – tokrat v tridimenzionalni različici. Tudi glede teh načrtov še niso rekli zadnje besede, res pa je, da so z dodatno dimenzijo obogatili že 20 odstotkov filma Novo upanje (Epizoda IV.). Lucas se zaveda, da je področje 3D-filmov še precej neraziskano, da pa ledino že orjejo stanovski kolegi Peter Jackson (pri King Kongu), Robert Rodriguez in Bob Zemeckis.

Lepotna operacija za Yodo
Temeljite animatorje kultne sage čaka še eno »restavratorsko delo«. Lik malega zgubane Yode je postal sad računalniške animacije šele v zadnjih dveh filmih, pred tem je pri njegovih nastopih sodelovala kar lutka. Rob Coleman, vodja ekipe animatorjev, zato načrtuje obnovo prvega dela druge trilogije, torej filma Grozeča prikazen. Obljubili so, da se lutke iz prve trilogije ne bodo dotaknili.