Po dolgem času se je na vrhu ameriške lestvice najbolj gledanih filmov spet znašla romantična komedija. Foto: Reuters
Po dolgem času se je na vrhu ameriške lestvice najbolj gledanih filmov spet znašla romantična komedija. Foto: Reuters
Vince Vaughn in Jennifer Aniston
V filmu igrata par, ki se je znašel na preiskušnji. Foto: Reuters
Tom Cruise
Tomu s tretjim filmom Misija: nemogoče ne gre tako dobro. Foto: Reuters

Njen najnovejši film The Break-Up, v katerem igra skupaj s svojim novim spremljevalcem Vincem Vaughnom, je namreč presenetil celotno industrijo in se povzpel na sam vrh ameriške lestvice najbolj gledanih filmov.

V prvih treh dneh predvajanja je film prislužil 38,1 milijona dolarjev, čeprav so mu filmski strokovnjaki napovedovali le povprečen uspeh in ne prav veliko zanimanje med filmskimi navdušenci. Film, ki so ga kritiki sicer raztrgali, je s prvega mesta izrinil Može X: Zadnji spopad. Ta se je s 34,4 prisluženimi milijoni dolarjev zadnji konec tedna spustil za eno mesto in je zdaj tako na drugem mestu.

Še dolga pot do ravni uspeha Brada Pitta
The Break-Up je sicer presegel povprečni zaslužek Jenniferinih filmov lani, saj sta filma Usodna prevara in Šušlja se ... prislužila 36 oziroma 43 milijonov dolarjev. Vendar Jennifer čaka še kar nekaj dela, da bo dosegla uspeh svojega nekdanjega moža in njegovo novo sopotnico, saj je samo njun skupni film Gospod in gospa Smith prislužil 186 milijonov dolarjev.

Film The Break-Up, katerega scenarij je pomagal pisati tudi glavni igralec Vince Vaughn, se osredinja na par, ki se znajde v krizi in je tik pred razhodom, a se kljub temu odloči, da bo še naprej živel v skupnem stanovanju.

Razočaranje za Toma Cruisa
Tretja izvedba filma Možje X je sicer zdrsnila s prestola, a se njeni snovalci ne bi smeli pritoževati. Film je v 10 dneh predvajanja prislužil 175,7 milijonov dolarjev. To je kar visoka številka, saj je filmov predhodnik za enak prihodek potreboval kar osem dni več, pa se je na koncu lahko pohvalil z 215 milijoni dolarjev prihodka od prodaje kart. Na tretjem mestu najbolj gledanih filmov v ZDA se je znašel živalski animirani film Over the Hedge, ki se tega mesta drži že tretji teden zapored.

Da Vincijeva šifra je padla za dve mesti in pristala tik za prvimi tremi, medtem ko še vedno zaseda prvo mesto lestvice najbolj gledanih filmov po svetu. Prvih pet pa končuje srhljivka s Tomom Cruisom v glavni vlogi, Misija: nemogoče 3, ki je do zdaj uspela prislužiti 122,7 milijona dolarjev in je v primerjavi s predhodnikoma kar manjše razočaranje.