Michael Richards, Jason Alexander, Julia Louis-Dreyfus in Jerry Seinfeld se bodo spet združili na malih ekranih. A le v seriji Nikar tako živahno Larryja Davida. Foto:
Michael Richards, Jason Alexander, Julia Louis-Dreyfus in Jerry Seinfeld se bodo spet združili na malih ekranih. A le v seriji Nikar tako živahno Larryja Davida. Foto:
Larry David
Larry David (na fotografiji) in Jerry Seinfeld sta si konec 80. let zamislila 'serijo o ničemer', ki je nato prerasla v pravi popkulturni fenomen in se na malih zaslonih obdržala devet let. (No, zadnjih enajst let pa gledamo ponovitve.) Foto: Reuters
Seinfeld
Večina (ne)dogajanja v Seinfeldu se je odvila v Jerryjevem stanovanju na newyorškem Upper West Sideu, kamor so na obiske (večinoma nenapovedane) ves čas prihajali prijatelji. In klepetali 'o ničemer'.

Larry David, soustvarjalec Seinfelda, najuspešnejše humoristične nanizanke vseh časov, in ustvarjalec ter glavni zvezdnik serije Curb Your Enthusiasm (Nikar tako živahno), je napovedal ponovno združitev likov iz Seinfelda.

Prvič po 11 letih bodo Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Jason Alexander in Michael Richards spet skupaj nastopili pred kamerami, in to v sklepnih epizodah sedme sezone Davidove uspešnice. Vrnili se bodo tudi nekateri drugi znani liki iz priljubljene serije (kako bi lahko pozabili na nadležnega poštarja Newmana?).

Seinfeld in David spet pišeta skupaj
David je povedal, da bodo zvezdniki Seinfelda nastopili v petih epizodah serije Nikar tako živahno, zgodba se bo vrtela okrog ponovne združitve zasedbe.

Kot je povedal David, sta s Seinfeldom skupaj ustvarjala scenarij za "nanizanko v nanizanki". V Davidovi seriji bodo tako zvezdniki Seinfelda privolili v oživitev serije in spremljali bomo nastanek ponovnega nastajanja klasične humoristične nanizanke, ki je v besednjaku popularne kulture ustoličila mnoge izreke in like (že kar legendaren je vzklik "Zate nič juhe!" zloglasnega Soup Nazija - jušnega nacista).

"Na to zamisel smo prišli, ker tako mene kot Jerryja in preostale člane zasedbe že leta sprašujejo, ali bo Seinfeld kdaj spet oživel. Po navadi sem rekel: 'Ne, ponovne združitve ne bo, tega ne bi naredili, ideja je bedna ... a morda bi bilo res zabavno to narediti v moji seriji.' In razmišljal sem, kako bi to izvedli, in Jerry je bil za. Tako da snemamo epizode, v katerih bodo gledalci videli, kako je na vajah, na snemanju ... videli boste, kaj bi se z igralci in liki dogajalo 11 let pozneje," je povedal David.

Kaj bi liki počeli 11 let pozneje?
Oživitev Seinfelda bo glavni pripovedni lok sedme sezone serije Nikar tako živahno, zadnja epizoda pa bo morda dolga kar eno uro. "Bilo je, kot bi po dolgem času spet zajahal kolo," je povedal David o vnovičnem pisanju dialogov za Seinfelda. "A priti na prave zamisli, kaj bi liki počeli 11 let pozneje, nam je vzelo kar nekaj časa." David pa ni želel razkriti, zakaj njegov televizijski alter ego vendarle privoli v združitev in ali bo ponovna oživitev Seinfelda v seriji uspeh ali polomija.

Na mreži HBO, pod katere okriljem nastaja Davidova serija, so pokazali tudi napovednik za novo sezono, David pa je na srečanju tv-kritikov v Pasadeni, kjer je predstavil načrte, sklenil: "Rad imam televizijskega Larryja, tega Larryja pa nikoli nisem maral," je rekel David in pokazal nase. "Zdaj pa se bosta zlila v eno in malce srečnejši sem."

Larry David pravi, da bo televizijsko združitev zasedbe Seinfelda težko preseči, in hkrati dodaja, da je resnična oživitev Seinfelda precej neverjetna.

Najbolj donosna med najbolj gledanimi serijami
Zadnjo epizodo nanizanke Seinfeld so predvajali po naključju ravno na dan, ko je umrl Frank Sinatra, 14. maja 1998. 75-minutna epizoda je pred tv-zaslone prikovala 76 milijonov gledalcev in se uvrstila na tretje mesto najbolj gledanih koncev humorističnih nanizank vseh časov, takoj za serijama MASH in Na zdravje.

Jerry Seinfeld naj bi še danes, več kot 11 let po koncu snemanja Seinfelda, na leto zaslužil 60 milijonov dolarjev. Čeprav naj bi mu za nadaljevanje serije ponudili pet milijonov dolarjev na epizodo, je ponudbo gladko zavrnil.

V spodnjih videoposnetkih si oglejte nekaj "klasičnih" prizorov iz Seinfelda.