V glavni vlogi naj bi zaigrala Charlize Theron. Foto: EPA
V glavni vlogi naj bi zaigrala Charlize Theron. Foto: EPA
Kate Moss
Theronova se bo zaljubila v Kate Moss. Foto: EPA

Režiser filma, ki velja za enega največjih favoritov bližajoče se podelitve oskarjev in je na podelitvi filmskih nagrad britanske akademije bafta odšel domov kar s štirimi kipci, bo tokrat snemal film o pevki Dusty Springfield. Za glavno vlogo si je režiser omislil oskarjevko Charlize Theron, v filmu pa bo mogoče videti tudi manekenko Kate Moss, ki bo upodobila eno izmed pevkinih ljubimk.

Ko strta zveza zaznamuje življenje
Film naj bi predstavljal življenje Springfieldove od njenega rojstva v Hampsteadu v severnem delu Londona, do njene smrti, ko je leta 1999 umrla za rakom na dojkah. Kate Moss naj bi bila po besedah ustvarjalcev filma odlična izbira za vlogo ene prvih pevkinih ljubezni, saj s svojim videzom in brezbrižnim odnosom izvrstno predstavlja ta del londonske družbe. V filmu Mossin lik prekine zvezo z Dusty, kar sproži vrsto neuspešnih zvez, ki spremljajo pevko skozi njeno celotno življenje.

Na podelitvi nagrad bafta je film Gora Brokeback zmagal v kategoriji najboljšega filma, najboljše režije, najboljše moške stranske vloge, prejel pa je tudi nagrado za najboljši prirejeni scenarij.