Kino Otok v Izolo prinaša preplet poglobljenega filmskega dialoga, stika s filmskimi ustvarjalci in sproščenega vzdušja na Obali. Foto: MMC RTV SLO
Kino Otok v Izolo prinaša preplet poglobljenega filmskega dialoga, stika s filmskimi ustvarjalci in sproščenega vzdušja na Obali. Foto: MMC RTV SLO

Kino Otok bo tudi v osmi izdaji nadaljeval pot začrtanih smernic iskanja neodvisnega filmskega duha in negovanja mladih talentov. Slednje vabijo, da prijavijo svoje izdelke v sekcijo Video na plaži.
Ta je priložnost za izvirne , drzne, še neuveljavljene avtorje v iz Slovenije in bližnjih držav, svoje kratkometražne filme pa lahko prijavijo še do ponedeljka, 16. aprila. Sekcija, ki jo soustvarja koproducent KID PiNA, postaja prepoznavno in priljubljeno stičišče ustvarjalnosti, so prepričani organizatorji. Namenjena je neodvisni produkciji, ki tradicionalno raziskuje bogastvo izraznih možnosti filmskega medija ter na nekonvencionalen način izraža svoje videnje sveta. Video na plaži je lahko odlična odskočna deska mladim ustvarjalcem, da si s predstavitvijo na velikem platnu utrejo pot na platna drugih festivalov.
Kino Otok bo letos v Izolo vabil med 30. majem in 3. junijem s projekcijami na štirih prizoriščih – v Art kinu Odeon, v Kulturnem domu, na Svetilniku in na platnu pod zvezdami in v Letnem kinu na Manziolijevem trgu. Ponovno prihajajo na Obalo tudi avtorji, ki bodo na voljo za izmenjavo misli o filmu. V kratkem bo znan podroben program letošnje izbrane bere filmov ter raznovrstnega spremljevalnega in izobraževalnega dogajanja, filmski navdušenci imajo ponovno priložnost, da se pridružiti ekipi Kina Otok v prostovoljski brigadi.

Ta je priložnost za izvirne, drzne, še neuveljavljene avtorje iz Slovenije in bližnjih držav, svoje kratkometražne filme pa lahko prijavijo še do ponedeljka, 16. aprila. Sekcija, ki jo soustvarja koproducent KID PiNA, postaja prepoznavno in priljubljeno stičišče ustvarjalnosti, so prepričani organizatorji. Namenjena je neodvisni produkciji, ki tradicionalno raziskuje bogastvo izraznih možnosti filmskega medija ter na nekonvencionalen način izraža svoje videnje sveta. Video na plaži je lahko odlična odskočna deska mladim ustvarjalcem, da si s predstavitvijo na velikem platnu utrejo pot na platna drugih festivalov.

Kino Otok bo letos v Izolo vabil med 30. majem in 3. junijem s projekcijami na štirih prizoriščih – v Art kinu Odeon, v Kulturnem domu, na Svetilniku in na platnu pod zvezdami in v Letnem kinu na Manziolijevem trgu. Znova prihajajo na Obalo tudi avtorji, ki bodo na voljo za izmenjavo misli o filmu. V kratkem bo znan podroben program letošnje izbrane bere filmov ter raznovrstnega spremljevalnega in izobraževalnega dogajanja, filmski navdušenci imajo novo priložnost, da pridružiti se ekipi Kina Otok v prostovoljski brigadi.