Marilyn Monroe (1926‒1962). Foto: AP
Marilyn Monroe (1926‒1962). Foto: AP

Televizijska serija, ki bo prikazala poslednjih šest mesecev življenja hollywoodske ikone Marilyn Monroe, nastaja v sodelovanju s scenaristom Danom Seftonom, ki med drugim podpisuje tudi scenarij BBC-jeve zdravniške serije Trust Me.

Scenarij bo deloma temeljil na knjigi Keitha Badmana iz leta 2010. Foto: Amazon
Scenarij bo deloma temeljil na knjigi Keitha Badmana iz leta 2010. Foto: Amazon

Prihajajoča serija bo podrobneje predstavila igralkin boj s šefi hollywoodskih filmskih studiev in njen odnos s tedanjim ameriškim predsednikom Johnom F. Kennedyjem.

Ambiciozno zastavljen projekt
Scenarij bo po pisanju BBC-ja deloma temeljil na knjigi Keitha Badmana iz leta 2010 The Final Years of Marilyn Monroe.

Po besedah Anne Pivcevic iz Studiev BBC se bo ambiciozno zastavljena serija dotaknila velikih tem, kakršne so moč, ljubezen, lojalnost in politika. Za zdaj pa še ni znano, katera igralka bo upodobila naslovno protagonistko.

Slovo pri starosti 36 let
Leta 1926 rojena Marilyn Monroe velja za eno velikih ikon popkulture in eno najbolj prepoznavnih hollywoodskih zvezdnic. Zaigrala je v filmih, kot so Gospodje imajo raje plavolaske, Sedem let skomin in Nekateri so za vroče.

Umrla je 5. avgusta 1962, zanjo pa naj bi bil usoden prevelik odmerek uspaval, vendar že več kot pol stoletja krožijo različne teorije o pravem vzroku njene smrti.