Ponovitev vloge v Prvinskem nagonu za Stonovo ni bil tako uspešen. Foto: Reuters
Ponovitev vloge v Prvinskem nagonu za Stonovo ni bil tako uspešen. Foto: Reuters
Lopov z otroškim obrazom
Zamisel za film Lopov z otroškim obrazom se je porodila ob risanki Zajček Dolgoušček. Foto: Kolosej

Med temi si je s štirimi prejetimi malinami naslov osmešenja sezone nesporno prislužilo nadaljevanje trilerja Prvinski nagon. Okoli 500 kritikov iz osmih držav je film izbralo za najslabši film, malino pa je s svojo igro filmu prinesla tudi Sharon Stone, ki je po prvem delu leta 1992 ponovila svoj nastop in postala najslabša igralka.

Malina je šla tudi v roke scenaristov, ki so torej napisali najslabši scenarij, četverico malin pa zaokroža še nagrada za najslabše nadaljevanje. Eden izmed ocenjevalcev je film opisal kot neprijeten, neerotičen in negledljiv.

Tri maline za Lopova z otroškim obrazom
Pozornost podeljevalcev malin je letos pritegnil še film Podvodna deklica, ki ji je M. Night Shyamalan prinesel malino za najslabšo režijo, s svojim nastopom v filmu pa še za najslabšo stransko moško vlogo. Komedija Lopov z otroškim obrazom je domov odnesel le eno malino manj kot Prvinski nagon, med temi je tudi nagrada za najslabšo priredbo. Brata Shawn in Marlon Wayans sta bila imenovana za najslabši filmski par in si razdelila malino za najslabšega igralca. Njuna komedija o majhnem lopovu, ki se zamaskira v dojenčka, naj bi bila zasnovana na risankah o Zajčku Dolgouščku.

Spopad Electra - McCarthy
Boj za nagrado za najslabšo stransko igralko so podeljevalci malin označili kot tesen boj med blondinkama brez talenta, na koncu pa je Carmen Electra vendarle uspelo premagati Jenny McCarthy. Carmen Electra je prepričala kar v dveh filmih - Date Movie in Film, da te kap 4.

Maline so začeli podeljevati leta 1980, ustanovili pa so jih na pobudo Johna Wilsona, ki poudarja, da namen nagrad ni zasmehovati filmske "kikse" leta, ampak z razglasitvijo najslabših filmov dodatno poudariti najboljše izdelke leta. Prvi najslabši film je tega leta postal Can't Stop the Music.