Oliverju Stonu je uspelo zagotoviti distribucijo filma W v ZDA. Prevzel jo je neodvisni studio Lionsgate. Foto: Reuters
Oliverju Stonu je uspelo zagotoviti distribucijo filma W v ZDA. Prevzel jo je neodvisni studio Lionsgate. Foto: Reuters
James Brolin in Judy Davis v TV-filmu The Reagans (Reaganovi)
Ameriškega predsednika je nekoč odigral tudi oče Josha Brolina, ki bo v filmu W upodobil Georgea W. Busha. James Brolin je v televizijskem filmu The Reagans (Reaganovi) prevzel vlogo Ronalda Reagana.

Politična biografija naj bi tako na spored ameriških kinodvoran prišla še pred ameriškimi predsedniškimi volitvami, kar je bila zaradi propagandnega potenciala produkcije tudi velika želja Oliverja Stona. Ta je sicer dejal, da bo film zabaven, ker je pač tudi Bush zabaven lik. Sodelovanje studia Lionsgate pri Stonovem 'diverzantskem' podvigu sicer ni presenečenje. Studio je namreč distribuiral tudi kritična politična dokumentarca Michaela Moora Fahrenheit 9/11 in Sicko.

Dicka Cheneyja in nekdanjega svetovalca Bele hiše Karla Rova.

Predsednik, ki se skriva za zaveso
Nedavno je Oliver Stone pojasnil tudi glavne spodbude za to, zakaj se je lotil snemanja filma o predsedniku Bushu. Razlog ni le približevanje predsedniških volitev in s tem povezana Stonova želja, čim bolj zmanjšati možnosti republikancev za ponovno osvojitev predsedniške palače. Gre tudi za to, da le malo ljudi pozna resničnega Busha: "Kljub meteorskemu, skoraj nelogičnemu vzponu na oblast in njegovemu izrednemu vplivu na svet o gospodu Bushu ne vemo kaj dosti več kot tisto, kar nam predstavljajo nadzorovane podobe na televiziji. Film je torej drzen poskus, pokukati za zaveso."

Drugi predsednik v družini Brolinovih
V filmu W bo predsednik Georgea W. Busha odigral Josh Brolin. V družini Brolinovih pa Josh ni prvi, ki mu je bilo dano, prevzeti vlogo ameriškega predsednika. Njegov oče, James Brolin, sicer soprog pevke in igralke Barbre Streisand, je tako v televizijskem filmu The Reagans (Reaganovi) leta 2003 upodobil še enega predsednika, ki so mu očitali puhoglavost in zelo naiven pristop k vodenju svetovne politike. To je bil Ronald Reagan.