Patty Jenkins, ki bo prva režiserka celovečerca v franšizi Vojna zved, je lani takoj po naznanitvi projekta na Twitterju zapisala, da jo je za režijo filma navdihnil njen oče, pilot vojnega letalstva.
Patty Jenkins, ki bo prva režiserka celovečerca v franšizi Vojna zved, je lani takoj po naznanitvi projekta na Twitterju zapisala, da jo je za režijo filma navdihnil njen oče, pilot vojnega letalstva. "Ko je med služenjem državi umrl, je to v meni prebudilo željo, da bi to tragedijo in adrenalin nekoč prelevila v najboljši film o bojnih pilotih vseh časov," je dejala. Foto: AP

Patty Jenkins in scenarist Matthew Robinson sta novo Vojno zvezd za studio Lucasfilm razvijala zadnje leto dni: dogovor je bil, da bodo začeli snemati v letu 2022, predprodukcija pa bi se začela že proti koncu letošnjega leta. A časovnica se je zdaj spremenila: produkcijska ekipa ugotavlja, da ima Patty Jenkins toliko drugih projektov, da v letu 2022 nima dovolj velikega okna časa za Rogue Squadron. Film so tako umaknili s produkcijskega urnika v upanju, da se bo režiserka lahko vrnila, ko izpolni svoje predhodne pogodbene obveznosti.

Sorodna novica Naslednji film iz sveta Vojne zvezd bo režirala Patty Jenkins

Rogue Squadron bi bil prvi celovečerec iz sveta Vojne zvezd po izteku "trilogije Skywalkerjev", ki se je leta 2019 sklenila s filmom vzpon Skywalkerja. Premiera je trenutno še vedno napovedana za december 2023, a to se seveda lahko še spremeni.

Projekt je studio prvič javno predstavil na Disneyjevem "dnevu za vlagatelje" pred skoraj letom dni. Patty Jenkins je takrat komentirala, da je navdih našla pri karieri svojega očeta (bil je pilot bojnega letala) in da namerava posneti "najsijajnejši film o bojnem letalstvu, kar jih je kdaj bilo".

Za zdaj še ni znano, ali bodo pri Lucasfilmu pred Rogue Squadron na prvi tir pripeljali kak drug film iz vesolja Vojne zvezd – v razvoju jih imajo namreč kar nekaj. En projekt bo režiral Kevin Feige (direktor studia Marvel) in drugega Taika Waititi.

Vesolje se širi
Sicer pa so z Vojno zved zaposleni v televizijski sferi: decembra na Disney+ prihaja spin-off Mandaloriana The Book of Boba Fett, pozneje pa še serije Andor, Obi-Wan Kenobi in Ahsoka. Oboževalci seveda pričakujejo tudi tretjo sezono Mandaloriana.