Letos je podelitev oskarjev napovedana za 24. februar. Foto: Reuters
Letos je podelitev oskarjev napovedana za 24. februar. Foto: Reuters

Ameriška filmska akademija se namreč boji, da bi se jim zgodilo to, kar se je januarja podelitvi zlatih globusov. Namreč da bi igralci v podporo stavkajočim scenaristom bojkotirali podelitev. Brez zvezdnikov pa seveda podelitev, ki se vrti tudi okrog sprehoda po rdeči
preprogi, izgubi svoje bistvo.

Dan podelitve se približuje (zgoditi bi se morala 24. februarja), po besedah predsednika akademije Sida Ganisa pa scenaristi zaenkrat še niso odgovorili na njihovo prošnjo, da na ta dan ne bi postavili stavkovnih straž. Kot kaže, so bolj optimistični v sindikatu scenaristov, saj upajo, da bodo še ta vikend uspeli doseči dogovor, ki bi prekinil stavko.

Ceh ameriških scenaristov je že privolil, da ne bo stavkal pred nedeljsko podelitvijo grammyjev v Los Angelesu, svojim članom pa je dovolil tudi sodelovanje pri ustvarjanju oddaje. Še vedno pa ni odločeno, ali bodo prizanesli tudi oskarjem.

Ganis: Radi bi vedeli, pri čem smo
Organizatorji zlatih globusih so se tako pretekli mesec morali zadovoljiti s tiskovno konferenco, na kateri so razglasili nagrajence, oskarji pa pripravljajo za tak primer oddajo z zgodovinskim pregledom podeljevanja nagrad in odlomki iz filmov. V vsakem primeru želijo organizatorji oskarjev po besedah Ganisa čim prej izvedeti, kaj lahko pričakujejo, da se ustrezno pripravijo. Kljub vsemu ostaja Ganis optimističen glede pogajanj:"Sam sem filmar, zato želim, da se vsi vrnejo na delo," je povedal.