Film je režiser opisal kot 'kombinacijo komedije in tragedije, pri kateri se lahko tehtnica nagne v eno ali v drugo smer'. Foto:
Film je režiser opisal kot 'kombinacijo komedije in tragedije, pri kateri se lahko tehtnica nagne v eno ali v drugo smer'. Foto:

Arsenijevića se poznavalci filma spominjajo kot nadobudnega mladega cineasta, ki je pred štirimi leti na Berlinalu prejel zlatega medveda za režijo slovenskega kratkega filma (A)torzija. Pozneje se je priključil skupini mladih vzhodnoevropskih režiserjev pri omnibusu Najdeni predmeti. Svoj prvi celovečerec je snemal lani med februarjem in aprilom v Beogradu. Na čelu igralske ekipe so bili Anica Dobra, Vuk Kostić, Milena Dravić in Feđa Stojanović.
Denar ali ljubezen?
Film je zgodba o Beograjčanki srednjih let, ki namerava ukrasti večjo vsoto denarja in zapustiti državo, a se vse zaplete, ko ji deset let mlajši moški izpove ljubezen. Vse skupaj se zaplete in razplete v enem samem dnevu.

Film Ljubezen in drugi zločini je bil posnet v koprodukciji hiš Art & Popcorn (Beograd), Coin Film (Köln), KGP Kranzelbinder Gabriele Produktion (Dunaj) in Studio Arkadena (Ljubljana), sofinancirali pa so ga še Filmski centar Srbije, sekretariat za kulturo skupščine mesta Beograd in srbsko ministrstvo za kulturo. Slovenski koproducent je vložil dobrih 100 tisoč evrov in tehnične storitve.