Od prvega Rockyja je minilo že trideset let. Foto: EPA
Od prvega Rockyja je minilo že trideset let. Foto: EPA
Antonio Tarver
Ob Stallonu bi lahko zaigral tudi Antonio Tarver. Foto: EPA

Za nov film o boksarskem prvaku Rockyju Balboi, prek katerega se je Stallone zavihtel med največje hollywoodske zvezde, se je igralec odločil 30 let po snemanju filma Rocky I. Nekdaj nepremagljivi boksar bo v novem filmu predstavljen kot ostareli zvezdnik, ki ga le stežka prepričajo o ponovni vrnitvi v boksarski ring.

Zdaj 59-letni Stallone obljublja, da bodo poskusili ujeti bistvo prvih filmov o Rockyju, ki so bili velike uspešnice. Rocky I. se tako lahko pohvali s tremi oskarji, ki so jih ustvarjalci filma prejeli tudi za najboljši film in najboljšo režijo (leta 1976 se je pod prvega Rockyja podpisal režiser John G. Avildsen).

Rocky bo v ring stopil z namenom ...
V verjetno zadnjem Rockyju bi se lahko boksarju v ringu pridružil resnični boksarski prvak Antonio Tarver, s katerim se trenutno pogajajo za vlogo. Stallone je za filmsko revijo Varitey povedal še, da bo v filmu mogoče videti tudi računalniški dvoboj med trenutnim (filmskim) svetovnim boksarskim prvakom in Rockyjem Balboo, ki ga slednji seveda tudi dobi. Rocky se sprva precej upira temu, da bi znova začel boksati, vendar pa ga v njegovem taboru o dvoboju le prepričajo, saj organizatorji denar obljubijo dobrodelni organizaciji.

Ob predstavitvi projekta je Stallone dejal tudi, da je več elementov Rockyjevega življenja vzeto kar iz vsega, kar se je dogajalo Stallonu. Tudi pri pisanju scenarija za novi projekt Staloone pravi, da je največji navdih kar njegovo osebno življenje, igralec pa poudarja, da so njegova občutja ob tem, ko stopa v 'zrelejša leta', verjetno zelo podobna čustvom vseh, ki se bližajo starosti, zato meni, da se bo film dotaknil mnogih.