Jar Jar Binks se poslavlja od sage Vojna zvezd. Foto: Reuters
Jar Jar Binks se poslavlja od sage Vojna zvezd. Foto: Reuters

Lik, ki je iz tira spravil marsikaterega oboževalca sage, se je prvič pojavil leta 1999 v prvi epizodi Grozeča prikazen. Že pred časom je režiser J. J. Abrams namigoval, da bo lik ubil, v pogovoru za Vanity Fair pa je to samo še potrdil. "Premišljeval sem, da bi pustil kosti Jarja Jarja Binksa razmetane po puščavi. Ne šalim se! Samo trije bodo to opazili in všeč jim bo," je prepričan režiser.

Zdaj pa je vsako malo upanje, da bodo lahko oboževalci zagledali Binksa, zatrla producentka Kathleen Kennedy. "Jarja Jarja zagotovo ni v filmu," je dejala in s tem pridobila številne oboževalce. Binksa z njegovim nesprejemljivim napol jamajškim naglasom s planeta Naboo je prvi vpeljal v sago režiser George Lucas. Leta 2006 so ga izglasovali za najnadležnejši lik v filmskem svetu vseh časov.

Oboževalci pa v novem delu Vojne zvezd ne bodo videli tudi nobenega kosmatinca iz plemena Ewokov. "Zato, ker je tako vztrajal Harrison," se je pošalila Kennedyjeva na račun Harrisona Forda, ki se vrača z vlogo Han Sola.