Trilogija še gre, štirilogija pa se sliši kot hudo pretiravanje. Tudi, če je finančno upravičena. Foto: Kolosej
Trilogija še gre, štirilogija pa se sliši kot hudo pretiravanje. Tudi, če je finančno upravičena. Foto: Kolosej
Spiderman 3
Spiderman potrebuje vedno več časa, da razreši nalogo. Foto: Reuters

Krivec za to je seveda denar. Oziroma prevelika količina tega. Pirati s Karibov 3 so preprosto tako uspešni, da je tudi producent Jerry Bruckheimer priznal, da je nadaljevanje zgodbe mamljivo. Da se ne bi izkazal kot lažnivec, saj je nekoč zagotavljal, da bodo posneli le tri filme, je dejal: "To je konec trilogije, vendar obstaja možnost, da en ali več likov nadaljuje." To omogoča konec, ki je po Bruckheimerju "odprt". Oziroma, kot pravi Bruckheimer: "Zagotovo v trenutku, ko se film konča, obstaja upanje, da se bo zgodilo še kaj." Pa naj še kdo trdi, da nadaljevanje ni bilo predvideno že prej.



Masaža prosim!
Malo manj se nad tem navdušujejo številni starši, ki si morajo film ogledati zaradi vztrajanja svojih otrok. Nemalo jih namreč toži zaradi nenormalne dolžine filma. Dve uri in 47 minut trajajo reševanje Jacka Sparrowa in dogodivščine. Morda bi v dodatno ponudbo kinodvoran poleg kokic vključili še masažo. Še posebej, če nameravajo pri Disneyu vztrajati pri trenutnem trendu. Prvi film Pirati s Karibov je imel namreč "le" 130 minut, drugi se je zavlekel do 143, tretji je s 167 minutami že na robu sprejemljivega. A kaj nas še čaka?

Strah pred bolečim križem je upravičen tudi zato, ker so brezglavemu podaljševanju podlegli tudi drugi filmski projekti v nadaljevanjih. Tako je tudi vsak novi Spiderman daljši od prejšnjega. Pri zadnjem so porabili kar 140 minut, da so razpletli vse (nepotrebne) peripetije, ki spremljajo osrednjo zgodbo.