TV-komedijo Marko skače so v nedeljo popoldne snemali na Komenskega ulici. Foto: MMC RTV SLO
TV-komedijo Marko skače so v nedeljo popoldne snemali na Komenskega ulici. Foto: MMC RTV SLO
Film so začeli snemati 11. septembra. Posnet bo v Ljubljani v 25 snemalnih dneh. Foto: MMC RTV SLO
Komedijo režira Boris Jurjaševič, v glavni vlogi pa igra Aljoša Ternovšek. Foto: MMC RTV SLO
Že julija pa so posneli dramo, ki je osredotočena na hodnik ob televizijskem studiu, v katerem tekmujejo udeleženci televizijskega šova Veliki brat. Foto: MMC RTV SLO
Marko, filozof in pek piškotov

Televizijska komedija Marko skače govori o diplomiranem filozofu, ki najraje na svetu peče piškote. Rad bi kupil staro, že leta zaprto slaščičarno, zato dela kot taksist. Živi z očetom, upokojenim plesnim učiteljem, ki še vedno poučuje ples. V primerjavi s še vedno samskim sinom se oče pogosto zaplete s “svojimi učenkami”.

Markovo življenje se zaplete, ko na upravni enoti ugotovi, da ni zapisan v nobenem registru, zaradi česar mu ne morejo podaljšati vozniškega dovoljenja, pa tudi nobenega drugega dokumenta. "Mine ga" potrpljenje in ugrabi direktorja občinske uprave, po sili razmer pa oba padeta s strehe občinske hiše.

Piškotki v 'norišnici'
Marko tako konča v psihiatrični bolnišnici. Terapija dialoga in športa deluje, še bolj pa Markovi piškoti, ki “zastrupijo” gojence zavoda in očarajo psihologinjo Nado, tako da utečeno delovno terapijo namiznega tenisa, ki jo je utemeljil vodja klinike, zamenjajo z majhno pekarno - ta pa kmalu peče piškote za vso državo.

Upravna enota medtem marljivo deluje in Marka tudi znova najdejo v registru. Ali se bo Marko vrnil v normalno življenje, med birokrate in registre, ali bo ostal v psihiatrični bolnišnici in pekel piškote v najboljši pekarni na svetu?

Film bo posnet v 25 dneh
Film so začeli snemati 11. septembra in bo posnet v Ljubljani v 25 snemalnih dneh. V glavni vlogi Marka bomo videli Aljošo Ternovška, Markovega očeta bo zaigral Radko Polič, Vlado Novak bo dr. Žiga Radek, Iva Krajnc pa njegova hči Nada. Scenarij so napisali Janja Vidmar, Dijana Martinc in Boris Jurjaševič, ki bo komedijo tudi režiral.

V Studiu 1 potekal Veliki brat
V 14 julijskih dneh so v Studiu 1 posneli televizijsko različico drame sodobnega slovenskega dramatika Matjaža Zupančiča Hodnik v režiji Marka Naberšnika. Prizorišče drame je hodnik ob televizijskem studiu, v katerem tekmujejo udeleženci televizijskega šova Veliki brat. Drama simulira to priljubljeno televizijsko oddajo in dogajanje zaostruje.

Avtorjeva izvirna zamisel je, da tekmovalcem ponudi navidezno zatočišče - hodnik ob televizijskem studiu. V hodnik se tekmovalci, pognani v neizprosen boj za naklonjenost gledalcev in s tem za obstanek v igri, lahko zatečejo, da bi se vsaj za hip osvobodili nadzora kamer.

Na TV-zaslone prihaja na začetku prihodnjega leta
Producent oddaje, ki ga zastopa cinični manipulator Max, ki ga igra Janez Škof, ima pred očmi en sam cilj: dvig gledanosti. Njegova zahteva žene tekmovalce v neizprosen boj, igra postaja čedalje bolj kruta. V TV-drami so zaigrali Saša Mihelčič, Petra Rojnik – Veber, Ana Ruter, Primož Bezjak, Valter Dragan, Bojan Emeršič, Gorazd Logar in Janez Škof. Na Televiziji Slovenija jo bomo lahko videli na začetku prihodnjega leta.

Marko, filozof in pek piškotov