Rodila se je 17. oktobra 1926 v mestu Waterloo v Iowi kot Betty May Adams. Foto: IMDb
Rodila se je 17. oktobra 1926 v mestu Waterloo v Iowi kot Betty May Adams. Foto: IMDb

Adamsova je umrla v nedeljo zjutraj v Los Angelesu, je za The Hollywood Reporter povedal njen sin Mitch Danton, rojen v njenem zakonu z Rayom Dantonom, soigralcem iz akcijskega filma The Looters (1955).

Rodila se je 17. oktobra 1926 v mestu Waterloo v Iowi kot Betty May Adams. V svoji karieri je zaigrala v petdesetih filmih in ogromno televizijskih serijah. Med letoma 1987 in 1993 je ob Angeli Lansbury igrala nepremičninsko agentko Eve Simpson v TV-seriji Umor, je napisala ..., ki je bila ena najuspešnejših serij v zgodovini televizije. Poleg tega je igrala tudi v posameznih epizodah serij Na kraju zločina: New York, Splošna bolnišnica, Beverly Hills, 90210 in Melrose Place.

V filmih so bili med njenimi soigralci mnoga velika imena sveta filmske industrije, kot so
Elvis Presley v filmu Tickle Me (1965), Dennis Hopper v Zadnjem filmu iz leta 1971 in John Wayne v kriminalnem filmu McQ leta 1974. Vlogo je imela tudi v filmu World Trade Center Oliverja Stona iz leta 2006.

Film Pošast iz črne lagune je služil kot navdih lanskemu dobitniku oskarja za najboljši film Oblika vode v režiji Guillerma del Tora. Foto: IMDb
Film Pošast iz črne lagune je služil kot navdih lanskemu dobitniku oskarja za najboljši film Oblika vode v režiji Guillerma del Tora. Foto: IMDb

Studii Universal so v petdesetih letih za promocijo enega od filmov njene noge označili kot "najpopolneje somerne na svetu" in jih zavarovali za 125.000 dolarjev, so zapisali pri Hollywood Reporterju.

Film Pošast iz črne lagune, s katerim je leta 1954 zaslovela, smo si lahko letos ogledali na velikem platnu v ljubljanskem Kinodvoru ‒ aprila je bil del programa na Festivalu žanrskega filma Kurja polt. Film je lani odmeval v povezavi s še enim novim filmom, služil je namreč kot navdih lanskemu dobitniku oskarja za najboljši film Oblika vode v režiji Guillerma del Tora. Ta se je danes Adamsovi zahvalil na Twittru. V objavi je zapisal: "Žalujem za odhodom Julie Adams. Boli me na mestu globoko v meni, kjer plavajo pošasti."

V intervjuju za publikacijo Horror Society je Adamsova povedala, zakaj misli, da je pošast še vedno tako priljubljena pri občinstvu. "Mislim, da je najboljša stvar pri tem filmu, da z bitjem sočustvujemo. Sočustvujemo z njim in njegovimi težavami," je rekla.