Serija The Power of the Daleks iz leta 1966 je prva, v kateri je v vlogi doktorja Whoja nastopil Patrick Troughton. Foto: Wikipedia
Serija The Power of the Daleks iz leta 1966 je prva, v kateri je v vlogi doktorja Whoja nastopil Patrick Troughton. Foto: Wikipedia

Serija The Power of the Daleks je bila predvajana v šestih delih, in sicer od 5. novembra do 10. decembra leta 1966, ter je prva, v kateri je v vlogi doktorja Whoja nastopil Patrick Troughton. Časovni popotnik se je skupaj s Polly in Benom spopadel z zlobnimi mutanti Daleki. Priredba The Power of the Daleks bo temeljila na izsekih iz serije ter ohranjenih fotografijah in zvočnih posnetkih.

Skrb za oživitev izgubljenih televizijskih stvaritev
Gre za najbolj ambiciozno priredbo televizijske serije Doctor Who doslej, je poudaril producent Charles Norton. Pohvalil je inteligenco, suspenz in igro v seriji The Power of the Dalek, zaradi katerih ta velja za veliko izgubljeno televizijsko klasiko iz 60. let minulega stoletja.

Za produkcijo animirane različice The Power of the Daleks stoji enaka ekipa kot pri risani priredbi prav tako izgubljenega dela serije Dad's Army z naslovom A Stripe for Frazer, ki je bil predstavljen februarja, poroča BBC.

Javnost bo tako imela možnost videti prve tri animirane priredbe iz serije Doctor Who, ko bo minilo natanko pol stoletja od predvajanja prvega dela na prvem programu BBC-ja, se pravi 5. novembra 2016.