Posnetek s snemanja filma Elvis Škorc – genialni štor na Prulah v Ljubljani. Foto: Radovan Mišić
Posnetek s snemanja filma Elvis Škorc – genialni štor na Prulah v Ljubljani. Foto: Radovan Mišić

"Elvis Škorc – genialni štor je mladinski film o prijateljstvu, odnosih s starši in o prvi ljubezni. Mladi se bodo v filmu z lahkoto prepoznali, starejši pa se bodo spomnili, kako so se nekoč v mladosti sami spopadali z Elvisovimi težavami," je povedal Jurjaševič. Režiser je celovečerec označil za film o izjemno simpatičnem glavnem junaku, ki išče svoje mesto v družini in med vrstniki, so sporočili s Slovenskega filmskega centra (SFC).

Roman Janje Vidmar je izšel leta 2019 pri založbi Miš. Foto: Založba Miš
Roman Janje Vidmar je izšel leta 2019 pri založbi Miš. Foto: Založba Miš

Nadvse kritično življenjsko obdobje
Kot so napovedali ustvarjalci, bo film prikazal kritično obdobje v življenju Elvisa, ki se mora poleg težav z odraščanjem spopasti še z ločitvijo staršev. V šoli blesti pri kemiji, a ima opravka z nadlegovanjem sošolcev in se zagleda v najlepše dekle na šoli.

Glavni junak ima tako opravka "tudi s problemi, a ti niso zaostreni, radikalni, usodni, so problemi, ki pač tarejo marsikaterega najstnika. Elvis Škorc, genialni štor namreč predstavlja izsek iz nekoliko bolj dinamičnega obdobja najstnika Elvisa. Pred bralca torej prihaja kratkočasno, dinamično, včasih tudi rahlo napeto in zabavno branje o najstniku z bolj ali manj problematičnimi sošolci in z mislimi na nadvse problematično dekle," so zapisali pri založbi Miš, pri kateri je knjiga izšla leta 2019.

V filmu bo Elvisa upodobil 14-letni Maks Peštaj Zevnik, v vlogi njegove mame bo nastopila Iva Krajnc, v vlogi očeta Matej Puc, babico bo upodobila Zvezdana Mlakar, učitelja pa Marko Mandić. V igralski ekipi so med drugim še Gojmir Lešnjak - Gojc, Ksenija Mišič, Alenka Kraigher in Manca Dorrer.

Zgodba na telefone prisesane generacije
Direktor fotografije je Alexandr Šurkala, producent filma Radovan Mišić iz produkcijske hiše Fabula. Ta je ob snemanju novega filma presodil, da bo glavni junak s svojimi karakteristikami z lahkoto postal ljubljenec svoje generacije, ki je "v glavnem izgubljena in prisesana na telefone, brez večje želje, da bi se v čem drugem izrazila".

Celovečerec bodo predvidoma posneli v 28 snemalnih dneh, in sicer pretežno v ljubljanskih četrtih Prule in Trnovo ter na Poljanskem nasipu, ob teh pa še v eni najlepših kraških jam v Sloveniji. Film nastaja s finančno podporo Slovenskega filmskega centra (SFC), med koproducenti je tudi RTV Slovenija.