Po Sherlocku Holmesu Guya Ritchieja prihaja Robin Hood Ridleyja Scotta. Foto: EPA
Po Sherlocku Holmesu Guya Ritchieja prihaja Robin Hood Ridleyja Scotta. Foto: EPA
Po lovcu na ameriškega gangsterja in gladiatorju bo Russell Crowe ponovno sodeloval s Scottom.

Po najnovejši predelavi Sherlocka Holmesa, ki so se je lotili režiser Guy Ritchie in igralci Robert Downey jr., Jude Law in Rachel McAdams v glavnih vlogah, se je izkušeni režiser Ridley Scott odločil, da je čas za obuditev še enega klasičnega knjižnega junaka. Novi generaciji bo namreč predstavil svojo, bolj realistično in manj pravljično, vizijo priljubljenega Robina Hooda.

V filmu Robin Hood, ki so ga sprva poimenovali Nottingham in je trenutno sredi snemanja v Veliki Britaniji, bosta nastopila Russell Crowe kot Robin Hood in Cate Blanchett kot lady Marion. Pridružili so se jima še Vanessa Redgrave (kraljica Eleanor), Mark Strong (sir Godfrey), Scott Grimes (Will Scarlet), Oscar Issac (kralj John), Léa Seydoux (francoska princesa Isabella), Kevin Durand (Little John) in Alan Doyle (Allan Adayle).

Legendarni Robin Hood, čigar prigode vztrajajo v popularni mitologiji, vzbuja domišljijo tistih, ki delijo njegov pustolovski duh in pravičnost. V filmu spremljamo dogodivščine mojstrskega lokostrelca, ki je služil v vojski kralja Richarda v boju s Francozi. Po kraljevi smrti se Robin odpravi v Nottingham, kraj, poln korupcije, pod tiransko šerifovo vlado.

Tam se zaljubi v vdovo Marion, ki pa mu sprva ne verjame. Robin nato zbere skupino izurjenih mož, da bi osvojil Marionino srce in rešili vaščane izpod šerifovega jarma. Ko postane jasno, da dežela, oslabljena po desetletjih vojne in zaradi vladanja nesposobnega novega kralja, polzi proti krvavi državljanski vojni, se Robin s svojimi možmi odloči Angliji vrniti staro slavo.

Uroš Šetina