V Ritchiejevem filmu iz leta 2002 Swept Away je zaigrala tudi Madonna. Foto: EPA
V Ritchiejevem filmu iz leta 2002 Swept Away je zaigrala tudi Madonna. Foto: EPA
Brad Pitt
Kot irski cigan, ki vešče obvlada boksarske prijeme, je v filmu Pluni in jo stisni nastopil Brad Pitt. Foto: Reuters

Ritchie s svojima zadnjima filmskima projektoma - Swept Away (2002), v katerem je zaigrala tudi njegova žena Madonna, in Revolverjem (2005) - tako med občinstvom kot med filmskimi kritiki ni bil dobro sprejet. Zdaj pa se namerava lotiti novega filma z gangstersko tematiko, v katerem bo glavna vloga pripadla po krivici zaprtemu gangsterju, ki se poda v boj s pokvarjenimi policisti in rivalskimi tolpami, da lahko na sodišču priča proti policistom, ki so ga po krivem obtožili.



Londonsko podzemlje in črni humor
Guy Ritchie je sprva opozoril nase s svojim prvim celovečernim filmom Morilci, tatovi in dve nabiti šibrovki (1998), v katerem je zaigral celo pevec Sting. Filmsko dogajanje se večinoma odvija v londonskem East Endu, kjer se šarmer in kvartopirec Eddy na lahek način skuša dokopati do velike vsote denarja. Najprej z denarnim vložkom svojih prijateljev sede za kvartopirsko mizo zloglasnega mafijca, gangsterja in vladarja pornofilmov Hatcheta, nato pa se zaplete še v rop Winstonove tovarne marihuane.

Tudi naslednji Ritchiejev film Pljuni in jo stisni (2000) je za svoje prizorišče izbral London in k sodelovanju poritegnil veliko znanih imen iz sveta filma, med drugim Benicia Del Tora, Brada Pitta, Rada Šerbedžijo in Alana Forda. Film, ki se vrti okrog ponesrečene tatvine diamantov, nezakonitega boksa in psa, ni le krvava gangsteriada, saj ga odlikujejo humorni zaplet in prepričljivi igralski liki.