Robert Downey jr. bo junak z značajem. Foto: Reuters
Robert Downey jr. bo junak z značajem. Foto: Reuters
Iron Man
Iron Man je prvič zaživel leta 1960.

Junak stripov Marvel Comics bo na filmska platna stopil pod okriljem produkcijske hiše Paramount Pictures, začetek snemanja pa je predviden februarja prihodnje leto v Los Angelesu. Downey se bo preizkusil v vlogi Tonyja Starka, milijarderja in izumitelja, ki ga ugrabijo in skušajo prisiliti, da bi zgradil posebno uničujoče orožje. Kmalu se izkaže, da mu bo njegov izum prišel še kako prav, saj se je svet znašel v veliki nevarnosti.

Junaki z napakami
Filmska podoba stripovskega junaka, ki je prvič zaživel leta 1960, bo prilagojena današnjemu političnemu stanju, za snemanje pa je namenjenih 100 milijonov dolarjev. Kot so povedali pri hiši Marvel Entertainment, so precej pozornosti namenili iskanju pravega igralca, saj so prepričani, da bistvo njihovih junakov ni le v tem, kako visoko skačejo in kako hitro tečejo, ampak tudi njihove posebne značajske lastnosti, zlasti napake. Gre za iskanje njihovih notranjih demonov, za boj med človekom in superjunakom.

Downey je moral tako za pridobitev vloge poleg igralskega znanja pokazati tudi fizično kondicijo, ob tem pa si je pustil še brado, ki zaznamuje njegovega junaka. Pred začetkom snemanja se bo Downey v kinematografih predstavljal v filmu Fur, kjer mu bo od 10. novembra družbo delala Nicole Kidman.