Tudi tokrat bo na filmskem platnu stekla naveza Djuro - Tanja Ribič. Foto: RTV SLO
Tudi tokrat bo na filmskem platnu stekla naveza Djuro - Tanja Ribič. Foto: RTV SLO
Branko Djurić - Djuro
Bo Djuro tudi tokrat navdušil slovenske gledalce? Foto: RTV Slo

Jutri zgodaj zjutraj bo namreč padla prva klapa filma Traktor, ljubezen in rock'n'roll, za katerega je Djuro, ki je tudi avtor scenarija, navdih poiskal v romanu Vankoštanc Ferija Lainščka. Prvi del snemanja naj bi bil končan do sredine oktobra, kamere pa bodo ponovno stekle aprila, ko se bodo filmarji vrnili na Goričko, kjer bodo posneli večino kadrov. Film naj bi na spored prišel jeseni 2006.

Rojstvo rock'n'rolla v Prekmurju
Film govori fantu iz zakotne kmečke vasi, ki z električno kitaro nastopa po veselicah, uspeh pa mu preprečuje tradicionalna ciganska banda, katere glasba je ljudem očitno bolj pri srcu. V zgodbi o času, ko se je rojeval rock'n'roll, bodo poleg Djura zaigrali Tanja Ribič, Jaka Fon, Jernej Kuntner, Semka Sokolović, Nataša Matjašec, Vlado Novak, Kičo Slabinac, pred kamere pa bo stopil tudi eden najbolj znanih Prekmurcev pevec in glasbenik Vlado Kreslin.

Tudi v filmu Traktor, ljubezen in rock'n'roll bo za glavni zaplet poskrbela Amorjeva puščica. Čeprav nadobudnemu kitaristu glasbena kariera ne gre najbolje od rok, pa osvoji srce vaške lepotice Silvije. To pa je povod za vrsto zapletenih dogodkov.

Trdo bodo delali ...
Film nastaja pod okriljem producentske hiše Ata, vlogo producenta je prevzel Janez Jauh, pri pisanju scenarija je Djuru pomagal Miroslav Mandić, soscenarist pa je tudi Feri Lainšček. Za vizualno brezhibnost pa bodo poskrbeli direktor fotografije Sven Pepeonik, scenografka Urška Loboda, kostumograf Alan Hranitelj in maskerka Sonja Murgelj.