Roseanne bo spet igrala predstavnico ameriškega delavskega razreda. Foto: EPA
Roseanne bo spet igrala predstavnico ameriškega delavskega razreda. Foto: EPA

Po krajšem raziskovanju svoje podjetniške plati v resničnostnem šovu Roseanne's Nuts, v katerem je skupaj s sinom in partnerjem vodila farmo za pridelovanje oreškov makadamije, je z NBC-jem podpisala pogodbo za novo humoristično serijo Downwardly Mobile, so viri blizu projekta potrdili za TheWrap.

Serija se obrača k tematiki serije Roseanne (predvajali so jo med letoma 1988 in 1997 pri hiši ABC, nekaj časa je bila najbolj gledana nanizanka v ZDA, videli pa smo jo tudi v Sloveniji; v glavnih vlogah članov razširjene družine Conner so se poleg Barrove predstavljali John Goodman, Laurie Metcalf, Sara Gilbert ...), saj bo v ospredju "modroovratniška" družina, ki živi v prikoličarskem naselju. Pri nanizanki bo sodeloval tudi Eric Gilliland, s katerim je Barrova sodelovala že pri Roseanne. V ekipi serije, nad katero bo bdela produkcijska hiša Twentieth Century Fox, bo tudi partner Barrove Johnny Argent.

Med Roseanne in Roseanne's Nuts je imela Barrova tudi svojo pogovorno oddajo The Roseanne Show in je za HBO posnela svoj stand-up nastop pod naslovm Roseanne Barr: Blonde and Bitchin.