Schwarzenegger je življenje filmskega zvezdnika med opravljanjem dela guvernerja Kalifornije (2003-2010) postavil na stranski tir, se je pa leta 2010 pojavil v 'cameo' vlogi v filmu Plačanci, v katerem so nastopili tudi drugi legendarni akcijski junaki, na primer Sylvester Stallone. Foto: EPA
Schwarzenegger je življenje filmskega zvezdnika med opravljanjem dela guvernerja Kalifornije (2003-2010) postavil na stranski tir, se je pa leta 2010 pojavil v 'cameo' vlogi v filmu Plačanci, v katerem so nastopili tudi drugi legendarni akcijski junaki, na primer Sylvester Stallone. Foto: EPA
The Governator - projekt stripa in TV serije, ki naj bi temeljila na Schwarzeneggerjevem političnem vzdevku, je trenutno na stranskem tiru. Foto: Reuters

Že aprila je medije obkrožila novica, da je Arnold sklenil izpolniti svojo "terminatorsko" obljubo - namreč to, da se bo vrnil - ampak kaj, ko je že malo zatem vse skupaj zasenčila afera z razkritjem njegovih skokov čez plot, nezakonskega sina in naposled odločitev Marie Shriver, da ima dovolj zakonskega življenja.

A ker Hollywood skoraj ničesar nima raje kot dobro zgodbo o vrnitvi, dobi tudi nekdanji kalifornijski guverner še eno priložnost: Los Angeles Times poroča, da se je sešel z južnokorejskim režiserjem Kim Ji Woonom, ki se bo septembra lotil snemanja vesterna The Last Stand. Včeraj je tudi igralčev predstavnik uradno potrdil, da bo akcijski triler, ki nastaja v ameriški produkciji, resnično tisti projekt, s katerim se "Schwarzie" vrača k filmu (to bo njegova prva večja vloga po letu 2003 in tretjem delu Terminatorja).

The Last Stand, o katerem sinopsis za zdaj pove le, da bo zgodba o "vodji mamilarskega kartela, ki se izmuzne iz sodne dvorane in odbrzi proti mehiški meji, kjer se mu bo moral po robu postaviti le ostarel šerif, ki se mora odločiti, koliko je pripravljen tvegati, da bi obvaroval svoje mesto", ter da v kinematografe prihaja naslednje leto. Podobno kot Cry Macho, še en projekt, z mislijo na katerega se je Schwarzenegger poigraval v zadnjem času, je tudi v The Last Stand prisoten očiten motiv "vrnitve" odpisanega oz. odcvetelega junaka. Za južnokorejskega režiserja, ki je doslej največ uspeha zabeležil s trilerjem I Saw The Devil, bo to že deveti film.

Visokoleteče reference na Sergia Leoneja
"To je zgodba, v kakršno se je zaljubilo že ogromno režiserjev: Dober, grd, čudaški," je predstavnik studia Lionsgate povedal za portal Deadline. "To je vestern stare šole, napisan posebej za 63-letnega, sesutega tipa, ki je postavljen pred moralno dilemo: Se bo postavil za svoje mesto ali ne? Za tako zgodbo smo vedno potrebovali ikoničnega junaka." Liam Neeson, ki je bil sprva omenjan v zvezi s projektom, očitno ni bil dovolj "ikoničen".

Producentska ekipa se tako strinja, da je Schwarzenegger še vedno pomembna figura v hollywoodski pokrajini. "Ob ogledu Plačancev je jasno, kako se ozračje naelektri, ko se na platnu pojavi Arnold. Možak je še vedno novica."

Ceno je malce spustil
Ko je še veljalo, da bo najslavnejši Avstrijec nastopil v filmu Cry Macho, so pisali tudi, da bo njegov honorar nekje severno od desetih milijonov dolarjev. Glede na to, da ima The Last Stand celoten proračun "skromnih" 30 milijonov, verjetno lahko sklepamo, da ta projekt zanj ne bo tako zelo donosen.