Arnold Schwarzenegger je guvernerski položaj zasedel leta 2003. Foto: MMC RTV SLO
Arnold Schwarzenegger je guvernerski položaj zasedel leta 2003. Foto: MMC RTV SLO

63-letni zvezdnik akcijskih filmov, kot so Terminator, Predator in Eraser, je izračunal, da ga je odhod z igralske scene drago stal - v sedmih letih, ki jih je preživel na guvernerskem stolčku, bi z filmskimi vlogami zaslužil vsaj 200 milijonov ameriških dolarjev, poroča Reuters.

"A ni mi žal, saj je bila politična kariera tega vredna. Bolj mi je žal zato, ker je zaradi tega trpela moja družina," je potožil. Schwarzenegger je priznal, da je njegova družina sovražila guvernerski položaj, saj je to pomenilo, da je vsak ponedeljek zjutraj moral zapustiti družinski dom v Los Angelesu in oditi v Sacramento, kjer je preživel delovni teden. "Žena in otroci so ob vsakotedenskem slovesu pogosto jokali in vsakič se mi je lomilo srce zaradi tega," se spominja Arnie.

Še vedno pa ostaja uganka, kaj bo po odhodu iz politike počel nekdanji prvak v bodybuildingu, ki se je z 21 leti iz rodnega Gradca v Avstriji podal v Hollywood in naredil filmsko kariero. Prejšnji mesec je povedal, da ima veliko možnosti, od pisanja avtobiografije do snemanja filmov in poslovnih projektov.