Slavni simbol podjetja Rolls-Royce ... Foto: EPA
Slavni simbol podjetja Rolls-Royce ... Foto: EPA

Film Silver Ghost (Srebrni duh), poimenovan po enem zgodnjih modelov avtomobilov rolls-royce, bo osredotočen na skrivno ljubezensko zvezo, iz katere je nastal simbol podjetja - gola ženska s krili, ki so jo poimenovali Spirit of Ecstasy.

Hipnotični scenarij
V film je vpeta skrivna ljubezenska romanca med britanskim aristokratom, baronom Johnom Douglas-Scott-Montagujem in njegovo tajnico Eleanor Thornton, ki sta zaradi razlike v družbenem statusu svojo ljubezen skrivala do njene nesrečne smrti, on pa se je vmes celo poročil. Thorntonova je na željo svojega ljubimca pozirala kot model za kipec gole ženske s krili, s katero je želel lord olepšati svojega rolls-roycea. Pozneje je kipec, ki ga je ustvaril kipar Charles Robinson Sykes, pod imenom Spirit of Ecstasy (Duh ekstaze) postal svetovno znan simbol podjetja Rolls-Royce.

"Scenarij za film Silver Ghost me je hipnotiziral. Takoj sem pomislil, da je treba po njem posneti film. Ko sem bil nato naprošen za sodelovanje pri filmu kot koproducent, nisem niti za trenutek odlašal," je o scenariju povedal angleški režiser Richard Attenborough, ki bo pri filmu sodeloval kot koproducent. Kateri od Scorsesejevih in Attenboroughovih režiserskih kolegov bo film režiral, še ni znano, niti to, kdo bo v njem odigral glavne vloge.