Harrison Ford v zadnjem filmu Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje. Foto: Reuters
Harrison Ford v zadnjem filmu Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje. Foto: Reuters

Za britanskim filmskim ustvarjalcem ostaja bogata zapuščina več kot 80 filmov, od klasičnih komedij, med njimi The Lavender Hill Mob in Kind Hearts and Coronets, do že omenjene izjemno uspešne franšize, poroča BBC. Po besedah režiserja Stevena Spielberga je Slocombe, ki ga je označil kot odličnega sodelavca in čudovito bitje, oboževal snemanje filmov. "Harrison Ford je bil Indiana Jones pred kamerami, toda za kamerami je bil v prvih treh filmih zame junak Dougie s svojo izjemno ekipo."

Slocombe je posnel tudi nekatere prizore prvih bojev druge svetovne vojne na Poljskem leta 1939, ki so jih pozneje uporabili v dokumentarnem filmu Lights Out in Europe, kar mu je odprlo vrata v Hollywood. Pozneje je sodeloval tudi pri filmih Jesus Christ Superstar in The Italian Job, med njemu najljubšimi filmi pa so bile komedije, posnete v studiih Ealing.

Za oskarja so ga nominirali trikrat, a se mu je nagrada vedno izmaknila, britanska filmska akademija pa ga je nagradila s tremi baftami, in sicer za fotografijo pri filmih Veliki Gatsby, Servant in Julia.