Mela Gibsona bomo vendarle lahko videli v novem filmu Jodie Foster , The Beaver. Foto: Reuters
Mela Gibsona bomo vendarle lahko videli v novem filmu Jodie Foster , The Beaver. Foto: Reuters
Prekorkana noč
V prvem delu so noč 'prekrokali' v Las Vegasu, v nadaljevanju pa se ekipa odpravlja v Bangkok. Foto: EPA
Zach Galifianakis
Med nasprotniki nastopa Mela Gibsona v filmu naj bi bil tudi Zach Galifianakis. Foto: Kolosej
The Beaver
Med zadnjimi projekti Mela Gibsona je The Beaver, ki ga je posnela Jodie Foster. Foto: Reuters

Mel Gibson, ki je pod okriljem studia Warner Bros. navduševal v 80. in 90. letih v filmih, kot je Smrtonosno orožje, bi moral nastopiti v vlogi izdelovalca tetovaž. Proti temu so protestirali nekateri igralci in drugi člani filmske ekipe in studio se je odločil, da zaradi sožitja in uspešnega delovanja ekipe hollywoodskega igralca odstrani iz nadaljevanja velike filmske uspešnice lanskega leta. Studio je novico oznanil v izjavi za javnost, Gibsonova zastopnica je za zdaj ne želi komentirati.
Med igralci, ki naj bi nasprotovali Gibsonovemu nastopu v filmu, je tudi Zach Galifianakis, ki bo 'ponovil zgodbo' z igralci Bradleyjem Cooperjem, Edom Helmsom in Justiomn Berthom ter režiserjem Toddom Phillipsom. Galifianakis sicer v nedavnem intervjuju ni želel zadeve komentirati, je pa namignil, da sodeluje v filmu, kjer nekaj ni prav. "Trenutno močno protestiram proti filmu, zelo zavzeto. Vendar jih ne morem prepričati, da bi mi prisluhnili ..." Vendar več ni želel razkriti.
Za mlajšo generacijo zgolj še ena 'prismojena' zvezda
Tudi preostali igralci in člani ekipe naj bi protestirali proti Gibsonovemu nastopu v filmu, navdušeni pa naj ne bi bili niti vodilni možje za projektom. Eden izmed mlajših članov ekipe naj bi dogodek komentiral z besedami, da mlajšim gledalcem, ki jim je Prekorkana noč namenjena, ni mar za te stvari. "Naša generacija se ne zmeni kaj dosti za to, kar je (Gibson) rekel," pojasnjuje neimenovani član ekipe. "Gledalci, ki si bodo film ogledali, ga vidijo kot le še eno 'prismojeno' zvezdo."
Medtem ko se je prvi film začel dan po fantovščini v Las Vegasu, kar je preraslo v prekrokani vikend, se v nadaljevanju ista četverica poda na divje potovanje v Bangkok. Eden izmed fantov naj bi se v eni izmed prepitih noči znašel pri izdelovalcu tetovaž, ki pa očitno ne bo imel podobe Mela Gibsona.
Prva klapa filma je padla 30. septembra, Gibsonovega dela pa še niso posneli. "Mislim, da bi bil Mel izvrsten nastop v filmu. Imel je popolno podporo Jeffa Robinova (predsednika Warner Bros. Pictures Group) in njegove ekipe," je pojasnil Phillips. "Vendar se zavedam, da je snemanje filmov skupen projekt in ta izbira ni imela podore celotne zasedbe."
Zanimivo, v nadaljevanju Prekrokane noči bo verjetno svoj nastop ponovil nič manj sporni Mike Tyson (spomnimo se spolnega napada leta 1992, zaradi katerega je odslužil tri leta zaporne kazni). Ustvarjalci filma so namreč prepričani, da je Tyson prekršil zakon dovolj dolgo nazaj, da ga javnost s tem več ne povezuje. Njegov nastop v prvem filmu (film je zaslužil 467,5 milijona dolarjev) je bil večinoma pozdravljen kot komični dodatek.

Za Gibsonom je pestro poletje
In kaj bi lahko zmotilo igralce pri Gibsonu? Spomnimo se aretacije, povezane s pijano vožnjo, ki ji je sledil izbruh antisemitskih in seksističnih opazk, ki nas danes pri igralcu verjetno več ne presenečajo. In če je to poniknilo v pozabo, je igralčevo ime naslove medijev ponovno preplavilo to poletje zaradi sporočila, v katerem je nekdanjemu dekletu Oksani Grigorievi, materi njegove hčerke, ki je igralca obtožila fizične zlorabe, jezno grozil.