Foto:
Foto:

Prvo pravilo bo skušalo v omenjeni kategoriji omogočiti bolj izpopolnjen izbor, drugo pa več konkurence pri iskanju najboljše filmske glasbe.

Med nominacijami za najboljši tujejezični film je bilo letos mogoče slišati veliko kritik, ker se v izbor petih nominirancev nista uvrstila zelo hvaljena 4 meseci, 3 tedni in 2 dneva ter animirani film Persepolis. Sprememba uvaja poseben odbor, ki bo lahko "popravil" izbor z vključitvijo morebitnih očitnih manjkajočih filmov in tako dodal tri filme izboru šestih izdelkov. Nato pa bo, kot je veljalo že do zdaj, drug odbor tega oklestil na pet nominirancev.

"Medtem ko sem bil ponosen na naš izbor petih nominirancev, me je bolj skrbelo, česa nismo vključili v izbor," je povedal Mark Johnson, predsednik odbora za tujejezični film.

Le dve skladbi na film
V kategoriji najboljše filmske glasbe pa bosta odslej lahko nominirani le dve skladbi iz enega filma, s čimer se želijo izogniti nerodnosti iz preteklih dveh let, ko sta Sanjske punce in Enchanted številčno vodila pri nominacijah s po tremi nominiranimi skladbami, na koncu pa oba ostala praznih rok.