Tom Cruise naj bi pod imenom studia United Artists poskrbel za štiri filme na leto. Foto: Reuters
Tom Cruise naj bi pod imenom studia United Artists poskrbel za štiri filme na leto. Foto: Reuters
Tom Cruise
Misija: nemogoče 3 je v blagajno prinesla več kot 390 milijonov dolarjev. Foto: EPA

Pod okriljem MGM-a bo skušal zvezdnik filmov Misija: nemogoče ponovno obuditi delovanje studia United Artists, katerega začetki segajo še v čas prvih hollywoodskih produkcij. V partnerstvu z MGM-om namerava Cruise v okviru United Artists poskrbeti za produkcijo vsaj štirih filmov letno, pri tem pa se mu bo pridružila tudi njegova dolgoletna poslovna partnerica Paula Wagner. Nova pogodba Toma Cruisa ne omejuje pri nastopanju v projektih drugih filmskih studiev.

Cruise in Wagnerjeva sta se tako pridružila vodstvu studia, ki je poznan kot družba, ki so jo zgradila zvezdniška imena zgodnje dobe Hollywooda, sčasoma pa je pod okriljem MGM-ja povsem zamrl.

Nova priložnost za ustvarjanje
44-letnemu Cruisu, za katerega je po prekinitvi štirinajstletnega sodelovanja s studiem Paramount Pictures marsikdo pomislil, da pomeni to začetek padca njegove kariere, se je ponudila nova priložnost. Do prekinitve pogodbe je po besedah predsednika uprave družbe Viacom, lastnice družbe Paramount Pictures, Sumnerja Redstona, prišlo zaradi Cruisovega nesprejemljivega vodenja lastne produkcijske hiše in njegovega vedenja na splošno. S temi je imel v mislih medijsko pozornost, ki jo je Cruise pridobil s poudarjanjem svoje naklonjenosti zaročenki Katie Holmes in njegovega zagrizenega postavljanja v bran scientologiji.

Pogodba s studiem MGM dovoljuje igralcu, čigar zadnji projekt pod okriljem Paramountoa Misija: nemogoče 3 je po vsem svetu v blagajno prinesla več kot 390 milijonov dolarjev, tako nastopanje v filmih studia United Artists kot v projektih pri drugih filmskih hišah.