Thomas Stanley Holland (1996). Foto: EPA
Thomas Stanley Holland (1996). Foto: EPA

Producenti so Amy Pascal, Rachael O'Conner, Ben Holden in Josh Hyams.

Tom Holland je kot deček treniral balet in celo igral v vlogi Billyja Elliota na West Endu, poroča Classic FM. V predstavi, ki spremlja mladega fanta iz okraja Durham, ki mora prikrivati ​​svojo ljubezen do baleta, je debitiral leta 2008, potem ko ga je koreografinja Lynne Page opazila med nastopom s plesno šolo.

Fred Astaire  je 25 let poosebljal hollywoodsko eleganco in plesal s cilindri, pogosto v paru z Ginger Rogers in drugimi zvezdniki. Foto: AP
Fred Astaire je 25 let poosebljal hollywoodsko eleganco in plesal s cilindri, pogosto v paru z Ginger Rogers in drugimi zvezdniki. Foto: AP

Produkcijska hiša Sony podrobnosti še ne razkriva, vendar je znano, da se projekt osredinja na odnos med igralcem, plesalcem in pevcem in njegovo sestro Adele Astaire. Bila sta nerazdružljiva več kot dvajset let. Kot pišejo, sta se iz preprostega vodvila srednjega zahoda v dvajsetih letih prejšnjega stoletja preselila na Broadway in londonski West End.

Adele Astaire je bila sprva glavni obraz predstave, a so sčasoma vrhunske odrske sposobnosti Freda Astaira zasenčile njene. Dvojec se je razšel leta 1932, ko se je sestra poročila, kar je bil za Freda udarec, a ga je to usmerilo na pot hollywoodskih plesnih muzikalov in nato v filmsko zgodovino.

Projekt je nastajal več let. Zdaj je Lee Hall, ki je napisal priljubljeno plesno dramo Billy Elliot, preuredil scenarij Noaha Pinka. Projekt je neke vrste ponovna združitev Halla in Hollanda, saj je Holland, kot rečeno, doživel prvi karierni preboj, prav ko je zaigral v vlogi fanta, ki obožuje balet, v priredbi filma na West End z naslovom Billy Elliot The Musical. To vlogo je igral od leta 2008 do 2010.

Kot piše Deadline, je King že pokazal ljubezen do koreografije z dvema priljubljenima filmoma o Paddingtonu, ki sta imela premiero v letih 2014 in 2017. Oba sta bila uspešnici pri kritikih in v kinoblagajnah, skupaj sta producentom prislužila skoraj 500 milijonov dolarjev. King je tudi soavtor scenarija in izvršni producent tretjega filma v seriji. Pred kratkim pa je zaključil še snemanje filma o mladostništvu čokoladarja Willyja Wonke, v kateri igra Timothée Chalamet.

Astaire je bil ameriški plesalec, koreograf, igralec in pevec. Prejel je številna priznanja, vključno s častnim oskarjem, tremi nagradami emmy, nagrado bafta, dvema zlatima globusoma in nagrado grammy.

Fred Astaire odločno proti biografski upodobitvi sebe na platnu
Od Astairove smrti leta 1987 je znana hollywoodska urbana legenda, da je igralec in plesalec nasprotoval temu, da bi se njegova biografska zgodba uprizorila v filmu. Rekel naj bi: "Ne glede na to, koliko mi ponujajo – in ponudbe prihajajo ves čas – se ne bom vdal".

Njegova vdova Robin je nato vendarle dala dovoljenje za biografski film, njegova hčerka iz prejšnjega zakona pa je bila globoko "užaloščena", ker so njegovo kariero "prodali hudiču". Po novicah o nastajajočem filmu so številni na družbenih omrežjih poudarjali domnevno klavzulo in ob tem Hollanda pozvali, naj ponovno razmisli o vlogi, piše Independant.