V starem črnogorskem mestu Bar so se zbrali televizijci, ki bodo pokazali svoje programe. Foto:
V starem črnogorskem mestu Bar so se zbrali televizijci, ki bodo pokazali svoje programe. Foto:

12. mednarodni televizijski festival poteka v črnogorskem kraju Bar, na njem pa se bo predstavilo 25 tv-programov iz različnih držav, med njimi pa bo tudi Slovenija. Največ predstavljenih programov prihaja iz Črne gore in Srbije, sodelovale pa bodo tudi televizijske postaje iz Irana, Izraela, Južne Afrike, Kanade, Združenih držav in Kitajske.

O nagradah bo odločala mednarodna žirija, ki bo izbirala med osmimi programi iz ekologije, 34 dokumentarnimi filmi in 13 igranimi televizijskimi filmi. Poleg tekomovalnega programa si bodo obiskovalci in udeleženci lahko ogledali tudi spremljevalni del festivala, na katerem bodo predstavili potopis hrvaškega novinarja Gorana Milića in film Armin režiserja Ognjena Sviličića.

V sklopu festivala pa bo organizirana tudi delavnica za izdelavo scenarija za dokumentarni film, namenjena študentom režije in dramaturgije z akademij v regiji, ki jo bo vodil Vladimir Perović. Na spremljajoči okrogli mizi pa bo govora o mednarodnem sodelovanju na področju trženja.