Ameriški filmski inštitut je leta 2006 Čudovito življenje izbral za
Ameriški filmski inštitut je leta 2006 Čudovito življenje izbral za "najbolj navdihujoč film vseh časov". Foto: CBS

Kultni film iz leta 1946 je torej edini zaznamek v filmografiji Jeanine Ann Roose. Igrala je deklico Violet Bick, ki je zaljubljena v mladega Georgea Baileyja, protagonista filma. Najbolj znan je prizor v lekarni, kjer ji prijateljica poočita, da ""ji je všeč čisto vsak fant". "In kaj je narobe s tem?" odvrne mala Violet.

Kot otroška igralka je Roose nastopila še v nekaj radijskih in televizijskih programih, med drugim tudi v šovu Jacka Bennyja, ko je imela osem let. Po končani srednji šoli se je vpisala na univerzo UCLA, postala psihologinja in pozneje jungovska analitičarka.

Obstajale so tudi vzporednice med njenim življenjem in filmom Čudovito življenje, je nekoč komentirala. "Čudovito življenje je bil edini film, v katerem sem kdaj nastopila. Čudovita izkušnja je bilo biti del nečesa, kar je bilo univerzalno tako pomembno ... jasno mi je postalo, da želim pomagati ljudem, ki imajo težave z iskanjem smisla v svojem življenju: podobno, kot Clarence v filmu pomaga Georgeu, da uvidi smisel svojega življenja."

Leta 1964 se je Jeanine Ann Roose poročila z Eugenom Richardom Augerjem; rodil se jima je sin Joe. Umrla je za posledicami okužbe v trebuhu.