David Lynch je avtor kultnih klasik, kot so Twin Peaks, Modri žamet, Divji v srcu in Mulholland Drive. Foto: AP
David Lynch je avtor kultnih klasik, kot so Twin Peaks, Modri žamet, Divji v srcu in Mulholland Drive. Foto: AP

Francoska riva bo v kratkem znova gostila svetovno filmsko smetano, med napovedmi pa je nekaj prahu dvignila napoved dogodka, ki se posveča tehnološkim razsežnostim lajšanja stisk na področju duševnega zdravja.

Fundacija Davida Lyncha bo gostila okroglo o filmski glasbi, pri čemer se je povezala z irskim zagonskim podjetjem Xavatar in Planet X Studios, poroča revija Hollywood Reporter. Enourni pogovor z naslovom Umetnost filmske glasbe bo potekal 21. maja, sledila mu bosta dvourni koktajl in zbiranje sredstev za fundacijo.

Sodelovala bosta Donovan, glasbena ikona iz 60. let prejšnjega stoletja, ter raper in igralec Redman, ki bo kot Lynch navzoč v avatarski obliki.

Sorodna novica "Če bi v Cannesu prikazali film Woodyja Allena, bi polemika zasenčila druge filme"

Zasnovano v slogu Xavatarjeve animirane TV-serije The Sync Report, kjer uporabljajo posebno tehnologijo avatarjev za ustvarjanje animacij v realnem času, se bosta Lynch in Redman pojavila kot svoja avatarja, opisujejo svojevrsten dogodek pri Hollywood Reporterju.

Gostitelji okrogle mize bodo irski igralec in glasbenik Colin O'Donoghue, priznana ameriška producentka indiefilmov Rose Ganguzza ter izvršni direktor in ustanovitelj Xavatarja Jason P Rothberg. Nastopila bosta še član zasedbe TSR Milfredo Seven in hip-hoperski izvajalec Kemo the Blaxican.

Podpora duševnemu zdravju, ljubezni in enotnosti
"Fundacija Davida Lyncha je ponosna na sodelovanje s podjetjem Xavatar LTD pri posebnem poročilu The Sync Report: The Art of Music-Live from Cannes,"
je povedal izvršni direktor fundacije Davida Lyncha – Bob Roth.

Filmski festival v Cannesu velja za enega najpomembnejših in najprestižnejših na svetu. Foto: EPA
Filmski festival v Cannesu velja za enega najpomembnejših in najprestižnejših na svetu. Foto: EPA

"Dogodek teži k povezovanju ljudi po vsem svetu, da bi nudil podporo duševnemu zdravju, ljubezni in enotnosti," pravi Roth.

Rothberg je dodal: "Pri Xavatarju smo počaščeni, da lahko sodelujemo z ikoničnim filmskim ustvarjalcem Davidom Lynchem in njegovo dobrodelno organizacijo, ki spodbuja prevpraševanja o duševnem zdravju v današnji družbi. Xavatar je nastal v prizadevanjih za podporo tistim, ki trpijo zaradi težav z duševnim zdravjem, tako da virtualno komunicirajo z drugimi na zabaven in ustvarjalen način in vedno v varnem prostoru. Ponosni smo na skupni etos tega razburljivega partnerstva s fundacijo Davida Lyncha.”

76. festival v Cannesu bo potekal od 16. do 27. maja.