Dinastija Ewing je postala kalup kasnejših televizijskih klanov. Foto:
Dinastija Ewing je postala kalup kasnejših televizijskih klanov. Foto:
Kevin Costner se že vrsto let bori proti pozabi filmskega sveta.
Bi bila vloga v Dallasu lahko naslednja velika stvar za Costnerja? Foto: EPA

Ker se Dallas seli na filmska platna, se v Hollywoodu že začenja boj za glavne vloge. Hollywood ne pomni filmskega podviga, za katerega bi hoteli mediji napovedovali tako zvezdniško zasedbo: v isti sapi z Dallasom se že omenja Mela Gibsona, Johna Travolto, Tommyja Leeja Jonesa, Kevina Costnerja, Catherine Zeta Jones, Reese Witherspoon, Demi Moore, Jennifer Lopez, Jessico Simpson, Owena Wilsona, Lindsay Lohan in Drew Barrymore.

Brez vsakršnega sarkazma
Zlobneži bi morda rekli, da je Dallas, mati vseh prenapetih, dramatičnih telenovel, primerna le za kako komično parodijo v slogu Film, da te kap. David Jacobs, avtor izvorne nadaljevanke, ki je Američane na televizijske ekrane priklepala med letoma 1978 in 1991, pa je prepričan, da se je filmskega Dallasa treba lotiti resno. Film bo režiral Robert Luketic (spomnimo se obeh komedij Blondinka s Harvarda), avtor scenarija pa je Robert Harling, ki je bolj znan po filmu Jeklene magnolije. Harling je zgodbo o mogotcih iz Teksasa prestavil v sodobni svet večmilijonskih korporacij, dogajanje pa se bo zapletalo okoli podobnih spletk, kakršna je bila pred leti ameriška afera podjetja Enron.

Kdo bo na čelu klana?
Za vlogo glavnega moškega lika, JR Ewinga, ki ga je na televiziji igral Larry Hagman, naj bi bili najverjetnejši kandidati Kevin Costner, Tommy Lee Jones in Mel Gibson. Producent vztraja, da odločitev še ni padla in da je treba scenarij prej še izpiliti.

Za vsakim uspešnim moškim ...
Časopis Daily Variety poroča, da je zanimanje igralk za ženske vloge prav tako veliko: glavo družine, Miss Ellie, naj bi upodobila Jane Fonda, Sue Ellen naj bi postala Demi Moore ali celo Jennifer Lopez, Pamela bo Drew Barrymore ali Reese Witherspoon, mlada Lucy pa Lindsay Lohan ali Jessica Simpson. Spričo tolikšnega števila "kandidatov" lahko sklepamo, je končna igralska zasedba vse prej kot sestavljena.