Foto: EPA
Foto: EPA

Film je še v zgodnji fazi razvoja, trenutno pa niso znani niti režiser niti producent niti scenarist, poroča ameriški portal Deadline.

Sweeney je svoje sodelovanje pri projektu potrdila z objavo na Instagramu v torek pozno popoldne. Igralka je delila sliko iz izvirnika iz leta 1968 s pripisom: "Čas za rešitev vesolja."

Sorodna novica Satira Beli lotos: razredni boj na rajskem otoku

O novi filmski različici ni veliko znanega. V filmu iz leta 1968, ki ga je režiral Roger Vadim, spremljamo astronavta iz 41. stoletja, ki se odpravi poiskati in ustaviti zlobnega znanstvenika Duranda Duranda, čigar pozitronski žarek grozi, da bo zlo vrnil v galaksijo. Film ni bil velika uspešnica v filmskih blagajnah, a je od takrat postal kultna klasika.

Čeprav je bilo v preteklih letih izdelanih več načrtov, bodisi za nadaljevanje prvotnega celovečerca Vadima bodisi za ponovni zagon, se še nobeden ni uresničil. Leta 2020 je posestvo Forest najavilo načrte za nov film.

Sweeney bo tako vnovič sodelovala s produkcijsko hišo Sony Pictures, kjer je skupaj z Dakoto Johnson že igrala v adaptaciji Marvel Comics z naslovom Madame Web, ki prihaja na velike zaslone prihodnje leto. Studio je pridobil tudi pravice za The Registration, priredbo istoimenskega trilerja Madison Lawson. Brad Fuller je producent, medtem ko naj bi v njem zaigrala prav Sweeney. Poleg tega je nedavno zaključila s snemanjem filma Tonyja Tosta National Anthem, v katerem igrata tudi Simon Rex in Halsey.

V Belem lotusu sta med osrednjimi liki Olivia (Sydney Sweeney) in Paula (Brittany O’Grady). Foto: IMDb
V Belem lotusu sta med osrednjimi liki Olivia (Sydney Sweeney) in Paula (Brittany O’Grady). Foto: IMDb

Poleg filmskih projektov se je uveljavila z vlogami v prvi sezoni HBO-jeve humoristične serije Beli lotus in še ene izredno priljubljene serije, Evforija. Letos si je prislužila kar dve nominaciji za emmyja zaradi nastopov v obeh omenjenih serijah. Pozornost je sicer v začetku pritegnila v serijah Deklina zgodba in Ostrina. Leta 2019 je igrala v filmu Quentina Tarantina Bilo je nekoč ... v Hollywoodu.

Pred kratkim je ustanovila tudi produkcijsko hišo in je postala dejavna v tem delu procesa filmskega ustvarjanja. Poleg The Registration je Sweeney pred kratkim sodelovala tudi z Endeavour Content za produkcijo TV-priredbe dela The Players Table.