Vreden zaupanja za finančnega sekretarja? Foto: EPA
Vreden zaupanja za finančnega sekretarja? Foto: EPA
Amonijev nitrat
Film raziskuje tudi, kako se je administracija odzivala na grožnje Al Kaide. Foto: Reuters

Ker ima Haggis pristojnosti za taka dejanja le v filmih, bi rad zvezdnika Lovcev na družice prepričal za nastop v filmu Against All Enemies (Proti vsem sovražnikom), ki ga bodo snemali po spominih Richarda Clarka. Scenarij ob režiserjevi pomoči piše James Vanderbilt, ki mora v filmski jezik prevesti zgodbo o Bushevi administraciji in njenih dejanjih pred 11. septembrom in po njem, največ pozornosti pa bodo deležne grožnje, ki jih je ZDA pošiljala Al Kaida.

Pogled v notranjost varnostnega sistema
Clarke je v svojem delu, ki ga je Busheva ekipa ostro kritizirala, pogledal v zakulisje državnega varnostnega sistema in analiziral poteze, ki so jih potegnili veljaki v Washingtonu. Čeprav so imeli njegovi nasprotniki o izdelku veliko povedati, pa je njegovo pisanje o napakah administracije in odločitvi, ki je ameriško vojsko poslala v Irak, podprlo pričanje finančnega sekretarja Paula O'Neilla.

Spet skupaj?
Haggis, ki je bil do letošnje podelitve oskarjev v glavah večine filmskih poznavalcev zasidran le kot scenarist, bi rad za film pridobil še eno znano ime: Sean Penn naj bi bil glavni kandidat za vlogo pisca washingtonskih spominov. Če bosta Penn in Vaughn nastopila skupaj, bo to že njuno drugo sodelovanje v kratkem času: Penn je namreč mlajšega kolega rekrutiral za nadtop v svoji drami Into the Wild.