Vitez teme Christian Bale se tokrat spopade z Jokerjem Heathom Ledgerjem. Foto: Kolosej
Vitez teme Christian Bale se tokrat spopade z Jokerjem Heathom Ledgerjem. Foto: Kolosej
Christopher Nolan
Filmska ekipa s Christopherjem Nolanom na čelu predstavlja film na različnih koncih sveta. 9. avgusta jih čaka premiera na Japonskem. Foto: EPA
Vitez teme je razpel svoja krila

Zadnje nadaljevanje franšize Batman je namreč dobilo naslov filma, ki mu je v najkrajšem času v ameriških in kanadskih kinematografih uspelo doseči mejo 300 milijonov dolarjev. To mu je uspelo v pičlih desetih dneh, kar je kar šest dni manj od dozdajšnjega rekorderja Pirati s Karibov: Mrtvečeva skrinja, ki je rekord dosegel leta 2006.
"Ko snemaš tako velikopotezni film, seveda upaš na to, da boš dosegel široke množice občinstva. Vendar pa mislim, da smo vsi zelo presenečeni nad uspehom filma zlasti v ZDA,"
je uspeh Viteza teme komentiral njegov režiser Christopher Nolan. Na vprašanje, čemu pripisuje ta uspeh, je filmar povedal, da ne more poudariti ene same stvari, saj bi bili, če bi to vedel, vsi njegovi filmi tako uspešni.


Že zdaj presegel film Batman: Na začetku
Na 300 milijonov se je film povzpel teden dni zatem, ko je podrl rekord z 158 milijoni, ki so ustvarjalcem v blagajno prikapljali takoj po premieri filma. Že v prvih šestih dneh po premieri pa je po ocenah studia Warner Bros v Severni Ameriki zaslužil več, kot je med celotnim predvajanjem prinesel njegov predhodnik Batman: Na začetku.

V vlogi Batmana se znova predstavlja "ameriški psiho" Christian Bale, nekateri pa menijo, da je prav letos umrli Heath Ledger razlog za takšen naval v kinematografe.

Takole pa je videti lestvica filmov, ki si jih je ameriško in kanadsko občinstvo ogledalo konec prejšnjega tedna:

1. Temni vitez (75,6 milijona dolarjev)
2. Step Brothers (30 milijonov)
3. Mamma Mia! (17,8 milijona)
4. Dosjeji X: Hočem verjeti (10,2 milijona)
5. Journey to the Centre of the Earth (9,4 milijona )
6. Hancock (8,2 milijona)
7. Wall-E (6,3 milijona)
8. Hellboy II: The Golden Army (4,9 milijona)
9. Space Chimps (4,4 milijona)
10. Iskan (2,7 milijona)

Vitez teme je razpel svoja krila