Woody Allen s svojo mlado muzo Scarlett Johansson in ženo Soon Yi na rdeči preprogi. Foto: EPA
Woody Allen s svojo mlado muzo Scarlett Johansson in ženo Soon Yi na rdeči preprogi. Foto: EPA
Scarlet Johansson
Scarlett je vse od svoje vloge v Zgubljeno s prevodom ena najbolj zaželenih igralk v Hollywoodu. Foto: EPA

Tako kot v zadnjem Allenovem filmu Match Point, ki je bil prvič predvajan maja na canskem filmskem festivalu, bo tudi v filmu Scoop gledalce s filmskih ekranov zapeljevala Scarlett Johansson. Mlada Američanka bo igrala študentko novinarstva, ki med svojim bivanjem v Londonu skuša rešiti zapleten umor. Prvi opisi film predstavljajo kot "lahkotno, a napeto komedijo o seksu, intrigah, umoru in ljubezni".

Sodeloval je tudi pri delitvi vlog...
Ob Scarlett bosta v glavnih vlogah nastopila še Hugh Jackman in Ian McShane, igralsko zasedbo pa dopolnita James Nesbitt in Colin Salmon, prav tako stara znanca iz filma Match Point. V maniri Alfreda Hitchcocka se v filmu pojavi tudi sam režiser. Allen je zase prihranil vlogo očeta glavne junakinje.

Woody bo na drugi strani kamere stal prvič po letu 2003, ko je nastopil v filmu Anything Else. Od takrat je posnel še film Melinda in Melinda, komično dramo o zveriženih medčloveških odnosih newyorške elite.

Po mnenju mnogih kultni režiser bo 1. decembra letos dopolnil okroglih 70 let, a sam je prepričan, da ga zrela leta niso prav nič omehčala. "Prav nič globljega vpogleda v življenje nimam", je izjavil v intervjuju za Vanity Fair, "in verjetno bi ponovil vse svoje napake".