Javna žalna slovesnost bo potekala v Los Angeleu, medtem ko slovesnost za ožji krog potekla v New Yorku. Foto: Reuters
Javna žalna slovesnost bo potekala v Los Angeleu, medtem ko slovesnost za ožji krog potekla v New Yorku. Foto: Reuters
Heath Ledger
Krsta z Heatherjevim truplom je že na poti v Avstalijo, ki bo predvidoma trajala dva dni. Foto: EPA

Medtem ko bodo javno slovo igralcu v čast pripravili naslednji teden v Los Angelesu, bodo njegovi poslednji ostanki že v Avstraliji, kjer bo v tudi pogreb. Vse žalne slovesnosti bodo potekale v ožjem družinskem krogu, brez medijske prisotnosti.

Stara duša
Žalne slovesnosti v New Yorku se je udeležila le Ledgerjeva družina, ki je prispela iz Avstralije, da bi bila ob njem na zadnji poti, in pa prijatelji, med katerimi je bila seveda tudi Michelle Williams. Igralčevo telo so po končani slovesnosti premaknili iz mrliške sobe in ga med množico fotografov v krsti prepeljali na letališče, od tam pa bo v Avstralijo potovalo predvidoma dva dni.

V osmrtnici, ki je bila objavljena v časopisu The West Australian so ga njegovi najbližji označili za staro dušo in ob tem zapisali: "Sanjal si svoje sanje in jih živel s strastno in razumno predanostjo." Njegov oče pa je v tradicionalnem spominskem zapisu v avstralskem slogu zapisal: "Heatho, Beef, moj lepi fant, tako ljubeč, tako nadarjen, tako neodvisen ... nič več ne bova igrala šaha ... to je to, tako ali tako te nisem mogel premagati. Bila sva eno kot duša in kot uresničenje, kot oče in sin."

Skrivnostne okoliščine
Truplo Heatha Ledgerja naj bi odkrila maserka, ki je ob dogovorjeni uri prišla v njegovo stanovanje. Vendar pa se zdi, da so okoliščine njegove smrti zavite v skrivnostne tančice, saj naj bi ga malo pred prihodom maserke sobarica slišala smrčati, ne ve pa se, ali je bil igralec še živ, ko je prišla maserka. Njegova smrt je prišla nenadno in je zaustavila snemanje filma režiserja Terryja Gilliama, ki se je začelo decembra v New Yorku. Vse o smrti in življenju Heatha Ledgerja si lahko preberete tukaj.