Zgodba Amande Knox bo na ogled tudi na filmskem platnu. Foto: EPA
Zgodba Amande Knox bo na ogled tudi na filmskem platnu. Foto: EPA

Ameriška študentka je obtožena spolnega napada in umora Meredith Kercher. Sprva je bila sicer oproščena obtožb, nato pa je letos vrhovno sodišče sodbo razveljavilo. Winterbottomov film bo temeljil na knjigi Angel Face: Sex, Murder and the Inside Story of Amanda Knox (Angelski obraz: Seks, umor in intimna zgodba Amande Knox), ki jo je napisala v Rimu živeča ameriška novinarka Barbie Latza Nadeau. Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa bo prva klapa filma padla v prihodnjih mesecih, vloge pa naj bi zasedali znani igralci.

Knoxova in njen nekdanji fant, Italijan Raffaele Sollecito, sta bila najprej obsojena na 26 oziroma 25 let zapora zaradi spolnega napada in uboja Meredith Kercher v Perugii leta 2007, a sta bila nato leta 2011, po štirih letih zapora, oproščena. Konec septembra bosta morala ponovno pred sodišče, saj so sodniki sprejeli lani vloženo pritožbo tožilstva, ki vztraja, da sta Knoxova in Sollecito umorila Kercherjevo.

21-letno Kercherjevo so našli napol golo s prerezanim vratom v njeni spalnici v hiši, ki jo je delila s Knoxovo. Zaradi umora je za zapahi pristal tudi državljan Slonokoščene obale Rudy Guede, ki prav tako zanika sodelovanje pri umoru.

Tožilstvo trdi, da je bila britanska študentka umorjena po spolnem napadu, v katerem so sodelovali Knoxova, Sollecito in Guede.

Amanda Knox, ki so jo v medijih poimenovali angel z ledenimi očmi, ves čas trdi, da je nedolžna.