V prihodnjih letih se obetata še dve novi seriji Futurame, saj avtorji že ustvarjajo 26 novih epizod. Foto: Comedy Central
V prihodnjih letih se obetata še dve novi seriji Futurame, saj avtorji že ustvarjajo 26 novih epizod. Foto: Comedy Central
Futurama
Zadni del pravkar začete serije bo posnet v treh različnih vizualnih slogov - eden izmed njih bo humorni približek japonske anime. Foto: Comedy Central


Kadilski robot uživač Bender, enooka mutantska lepotička Leela in drugi stvori iz Futurame v teh dneh vstopajo v svojo šesto sezono, drugo na TV-programu Comedy Central, ki je serijo leta 2008 znova oživil, potem ko so se leta 2003 iztekle prve štiri sezone na Foxu.

Humor iz strahu
Glavni junak, dostavljavec pic Philip Fry, se je na začetku serije po nesreči zamrznil in se tisoč let pozneje iz ledenega spanca zbudil v futurističnem New Yorku ter se med številnimi milo rečeno nenavadnimi dogodivščinami zaljubil še v kiklopsko sodelavko z vijoličastimi lasmi.

Nova serija trinajstih epizod se bo začela z zgodbo o planetu, kjer ne poznajo različnih spolov, zato si skušajo ta koncept pojasniti s poskusi na junakih serije – na poti pa se avtorja ponorčujeta iz stereotipne ženske ljubezni do razprodaj in moške prepričanosti, da se nikoli ne morejo izgubiti.

'Žurerski' robot Bender, eden najbolj priljubljenih likov Futurame, bo v eni izmed prihodnjih epizod ustvaril vojsko svojih klonov. "Ljudje vedno pravijo: 'Hočemo več Benderja!' No, verjemite mi …" je avtorja Matta Groeninga na tiskovni konferenci premagalo smehljanje ob misli, kaj se bo v epizodi dogajalo. "Pri Benderju mi je všeč, da lahko počne vse ogabne stvari, ki jih človeškemu liku ne bi mogli naložiti. On pa je robot, ne vzornik," je o robotu povedal Groening in povedal, da bo v novi seriji strašil tudi Benderjev duh.

Finale v treh slogih
Groeningova ljubezen do robotov se je začela že v otroštvu z zbirko klasičnih robotov, s katero je bil včasih obseden, včasih pa se je je hudo bal: "Če te hoče robot ubiti, ga ne moreš ustaviti. Ne moreš ga pregovoriti. Mislim, da največ humorja prihaja iz stvari, ki se jih bojiš. Mislim, da se ljudje vedno izdajo s tem, o čimer se šalijo."

Še najbolj pa je avtor navdušen nad zadnjo epizodo v seriji, v kateri se bodo zamenjali kar trije animacijski slogi – prvi bo spominjal na trideseta leta, drugi na videoigre osemdesetih, tretji pa na japonske animeje. Najbolj je ekipo Futurame prevzel prav zadnji videz japonskih risank, saj se jim je zdel po Groeningovih besedah "tako dober, da bi najraje od takrat naprej serijo ustvarjali kar v tem slogu".