Po nedavnem duetu z Usherjem je Alicia zapela še z enim mladim kolegom, Adamom Levinom. Foto: EPA
Po nedavnem duetu z Usherjem je Alicia zapela še z enim mladim kolegom, Adamom Levinom. Foto: EPA

Mlada pevka med intervjujem za MTV ni mogla skriti navdušenja nad tem, da se je uvrstila v isto kategorijo kot glasbeni velikani Nirvana ali pa Eric Clapton. Zatrdila je, da ji je "izštekan" slog igranja pisan na kožo, saj iz časov pred svojim velikim prodorom še najbolj pograša intimno ozračje, ki ga ustvarja igranje pred majhnim občinstvom.

Keysova je po lastnih besedah uživala tudi med ustvarjanem novih, akustičnih aranžmajev za uspešnice razreda A Woman's Worth ali pa Heartburn. Pri delu je poskušala priklicati občutek majhne družbe, ki se zbere okrog klavirja in se zabava z improvizacijo.

Koncert je popestril tudi nastop gostujočih glasbenikov: Adam Levine (pevec zasedbe Maroon 5) je z Alicio odpel priredbo pesmi Wild Horses (The Rolling Stones), pozneje pa sta se ji pridružila še Damian Marley in Mos Def.

Alicia si je za en večer sposodila tudi klasiko Arethe Franklin Every Little Bit Hurts, na koncu pa je občinstvo nagradila še z dvema čisto svežima pesmima, Unbreakable in Stolen Moments. Slednjega je napisala v sodelovanju z legendarnim Alom Greenom. Koncert bo predvidoma na sporedu 9. septembra.