Foto:
Foto:
Na prireditvi je zapela tudi dvakratna nagrajenka Joss Stone.
Prvi nagrajenec večera je bil Robbie Williams.
Bob Geldof je dobitnik nagrade za življenjsko delo na področju glasbe.

Nagrade so prejeli za najboljši nebritanski album, najboljšo nebritansko zasedbo in kot tuja zasedba, ki ji je uspel največji
prodor. Škotska zasedba Franz Ferdinand - favoriti pred podelitvijo - je na podelitvi prejela nagrado za najboljšo britansko rockovsko in najboljšo zasedbo sploh. S po dvema nagradama se lahko pohvalita še Joss Stone in zasedba Keane.

V konkurenci za brita za najboljšo britansko rockovsko zasedbo so bili še Kasabian, Snow Patrol, The Libertines in Muse. Slednji so prejeli nagrado za britanskega izvajalca, ki najbolje igra v živo, in v tej kategoriji vrnili poraz zasedbi Franz Ferdinand.

Dve nagradi za Joss Stone
Brita za najboljšega britanskega izvajalca je prejela skupina The Streets, z nagrado za najboljšo britansko izvajalko pa je domov odšla pevka Joss Stone, ki je brita prejela tudi za najboljšo urbano glasbo.

Najboljši singel
Brita za najboljši singel bo domov odnesel Will Young, ki je nagrado prejel za Your Game. Poleg njega so bili v tej kategoriji nominirani še Do They Know It's Christmas (Band Aid 20), Thank You (Jamelia), Take Me To the Clouds Above (LMC vs. U2) in Lola's Theme (Shapeshifters).

Za najboljšo pop zasedbo so obveljali McFly, ki so v tej kategoriji premagali Avril Lavigne, Girls Aloud, Natasho Bedingfield in Westlife.

Jubilejna, 25. podelitev nagrad
Brite letos podeljujejo 25., zato je tudi slovesnost v znamenju tega jubileja. Tako so že razglasili najboljšo pesem zadnjih 25 let - Angels Robbieja Williamsa. O dobitniko nagrade so odločali poslušalci BBC-jevega Radia 2, zanjo pa so bile poleg zmagovalne skladbe nominirane še Love Will Tear Us Apart (Joy Division), Wuthering Heights (Kate Bush), We Are the Champions (Queen) in Leave Right Now (Will Young).

Najboljši nebritanski izvajalci
Nagrado za najboljšo nebritansko glasbeno izvajalko je prejela Gwen Stefani, ki je imela močne tekmice(Alicia Keys, Anastacia, Kelis in Kylie Minogue), brita za najboljšega nebritanskega izvajalca pa je dobil Eminem.

Priznanje Bobu Geldofu
Nagrado za življenjsko delo je na slovesnosti, ki poteka v Londonu, prejel sir Bob Geldof. S tem se je glasbenik pridružil izbrancem, ki se lahko pohvalijo s to nagrado. To so Sting, zasedba U2, David Bowie, Elton John, Van Morrison in skupina The Who.