Foto:
Foto:

V okviru projekta Imago Sloveniae - Podoba Slovenije, ki je od ustanovitve leta 1994 postal eden največjih neinstitucionalnih projektov na Slovenskem, je omenjeni vokalni ansambel nastopil v amfiteatru gradu Kromberk v Novi Gorici.

Četrt stoletja raznolikega džeza
Pevski zbor Perpetuum Jazzile deluje že četrt stoletja, zadnjih šest let pod vodstvom Tomaža Kozlevčarja. Sestav goji zares širok spekter džezovskih slogov, od skladb zvrsti close harmony, za katere so značilna kompleksna in gosta harmonska sozvočja, ter skladb zvrsti scat singing - petja na džezovske zloge -, do vokaliziranja, ki se ponaša s pristnim posnemanjem značilnih učinkov džezovskih instrumentov.

Pevci zbora radi poustvarjajo ritmično in čutno bosso novo, izvedeno v unikatnih priredbah, posegajo tudi po divjem swingu, bolj poduhovljenem gospelu in nepogrešljivem funku. Vokalni ansambel svojo glasbo izvaja deloma a cappella, deloma pa skupaj z džezovskim triom, sestavljenim iz kontrabasa, bobnov in klavirja. Perpetuum Jazzile redno sodeluje z džezisti Big Banda RTV Slovenija, mladimi slovenskimi džezovskimi glasbeniki ter drugimi znanimi osebnostmi s slovenske popscene.