Bob Geldof bo za sodelovanje na koncertu Live 8 skušal navdušiti tudi Jovanottija. Foto: EPA
Bob Geldof bo za sodelovanje na koncertu Live 8 skušal navdušiti tudi Jovanottija. Foto: EPA

Geldofa je razočaral italijanski rokerski zvezdnik Vasco Rossi, ki je nastop na rimskem koncertu najprej potrdil, kasneje pa odpovedal, saj naj bi za ta dan že imel dogovorjen nastop v Anconi. Pobudnik koncerta Live 8 Rossijevo odločitev obžaluje. Geldof namreč zelo ceni Vasca Rossija, ki naj bi bil po njegovem mnenju odličen rokerski zvezdnik.

Jovanottijevi dvomi
Nastopa pa ni potrdil niti starosta italijanskega hiphopa Jovanotti. Pevec je dejal, da so mu organizatorji posredovali premalo informacij o koncertu, da bi lahko privolil v sodelovanje. Geldof, ki si očitno zelo želi pridobiti italijanskega zvezdnika, je dejal, da bo osebno skušal pregovoriti Jovanottija.

Če si Jovanotti in Rossi ne bosta premislila, bodo osrednje zvezde rimskega koncerta Live 8 roker z eno najdaljših karier Zucchero ter ameriška country-pop pevca Tim McGraw in Faith Hill.

Celine Dion se ne bo potrudila priti v Kanado
Znani so tudi že nastopajoči na kanadskem pripevku k izvedbi projekta Live 8. V bližini kraja Barry v Ontariu bodo glavne zvezde koncerta, ki ga bosta vodila komika Dan Akroyd in Tom Green, že rahlo ostareli rokerji iz 70. in 80. let Motley Crue, Bryan Adams in Deep Purple. Na prizorišču pa bodo predvajali tudi neposredni prenos nastopa Celine Dion, ki na prizorišče sicer ne bo pripotovala.