Geldof se je na Otočane obrnil kar prek televizje. Foto: epa
Geldof se je na Otočane obrnil kar prek televizje. Foto: epa
Bono, pevec skupine U2
U2-ji bodo 2. julija najprej nastopili v Londonu in takoj odleteli na Dunaj, kjer imajo koncert v sklopu svoje svetovne turneje How to Dismantle an Atomic Bomb. Foto: epa

Geldof, organizator koncertov, na katerih se bodo številni glasbeniki zavzemali za odpis dolgov revnejšim afriškim državam, je namreč na televiziji Sky News Otočane pozval, naj za vstopnice za koncert v Londonu dajejo namišljene ponudbe z vrtoglavimi vsotami in tako povzročijo padec strani.

66.500 parov brezplačnih vstopnic za Lonodonski koncert Live 8 so organizatorji razdelili med sodelujoče v SMS-loteriji.

Prebivalci Velike Britanije so za vstopnice za londonski koncert poslali kar dva milijona SMS-ov, podeljene vstopnice pa so se takoj znašle na eBayu, kjer so jih ljudje prodajali za več sto funtov.

Za vstopnico deset milijonov funtov?!
Le nekaj minut po njegovem pozivu je cena ene vstopnice dosegla neverjetnih deset milijonov funtov. eBay je s svoje dražbene strani že umaknil vse ponudbe za vstopnice za londonski koncert Live 8 , na katerem bodo med drugim nastopili Pink Floyd, U2, Paul McCartney, Coldplay, Madonna in R.E.M.

Po 20 letih pet prizorišč
Geldof koncerte Live 8 2. julija na petih prizoriščih, poleg Londona še v Parizu, Rimu, Berlinu in Philadelphiji, organizira 20 let po odmevnem legendarnem koncertu Live Aid, s katerim je zbiral sredstva za pomoč Etiopiji.