Za projektom Live 8 stoji Bob Geldof. Foto: epa
Za projektom Live 8 stoji Bob Geldof. Foto: epa
Bono in predsednik evropske komisije Barroso.
Glasbeniki želijo spremeniti svet ... Foto: Reuters

Za koncert, na katerem bo med drugim mogoče slišati zasedbi U2 in R. E. M. ter izvajalce Robbieja Williamsa, Stinga, Madonno, je bilo na voljo 66.500 parov vstopnic, ki jih je med sodelujoče razdelil žreb. V žrebu so lahko sodelovali rezidenti Velike Britanije, ki so pravilno odgovorili na nagradno vprašanje.

Geldof zadovoljen z odzivom
V prvih devetih urah po odprtju glasovanja so samo pri največjem britanskem telefonskem operaterju prejeli milijon in pol sporočil, svoje navdušenje nad podporo, ki so jo s tem Britanci pokazali projektu Live 8 pa je že izrazil tudi eden glavnih ogranizatorjev in idejni vodja Bob Geldof. Tekmovanje se je zapisalo tudi v Guinnessovo knjigo rekordov, in sicer kot največja svetovna loterija, ki je potekala prek SMS-sporočil.

Odgovore je bilo mogoče poslati prek SMS-sporočil ali na dopisnicah. Kdor je poslal SMS-sporočilo, je določen znesek prispeval tudi dobrodelni organizaciji Prinčev sklad. Ta je samo zaradi SMS-tekmovanja postala bogatejša za približno milijon in pol funtov.

Zbrali so tri milijone funtov
Skupno so prek tekmovanja za vstopnice zbrali tri milijone funtov, pol tega zneska pa so namenili pokritju stroškov organizacije koncertov, ki bodo 2. julija potekali v evropskih prestolnicah Londonu, Parizu, Rimu, Berlinu in čez lužo tudi v mestu Philadelphia.